I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

 

Fremgangen fortsetter for Diff-laget som leverte 67 poeng sist runde, hele 17 poeng over snittet. Dette gjør at vi fortsetter å klatre på listene, nå med rankingen 1,7 million. Grønne piler for tredje runde på rad er kjekt for gutta, men skulle så gjerne vært enda lengre oppe. Undertegnede presterte å kaste Sigurdsson ut av laget for tre runder siden for å få på Knockaert, ikke akkurat en genial avgjørelse… Sist runde derimot ble det flere med solide poengsummer som løftet den totale scoren vår. Kepa og Rudiger satt standarden bak i forsvaret med bra poengsum. Alderwereild fikk også en CS, men denne karen ser ut til å ha et tak på seks poeng. Skal han aldri få bonus eller mål? Van Aanholt har ikke så mange kamper igjen på laget pga. tøft kampprogram, så han må være skuffet over å ikke bidra denne runden. På midten var det frykt i laget når Ramset var benket, heldigvis ville han leke når han kom inn. Mål og målgivende på 23 minutt er sterkt, bør vel starte fremover. Den andre som leverte var storkjøpet sist runde, nemlig kapten Alexis. Igjen, likte ikke at han ble benket, men leverer heldigvis mål han også fra benken. Skal det snu nå for stjernen vår? Gray og Watford var rett og slet ræv, men Lacazette, min franske trollmann, igjen leverer varene for meg. Dessverre ser resten av FPL-samfunnet det også nå..

Runde 6:

Formen til Lacazette har gjort at han har gjort et voldsomt bykst i eierskap under landslagspausen. Med en eierandel på over 11% må han nå fjernes fra laget. Det var tøft å sitte med ha i starten, men for en innsats han har gjort for Diff-laget ut over sesongen så langt. Vi skilles som venner, og han er hjertelig velkommen tilbake om han begynner å prestere svakere. Dette gjør at partneren hans Auba synker mye i eierandel, men ikke nok til å kunne trekke på seg Diff-laget sin trøye. Med oppstart bytte er det nå på tide med en liten oppvask på laget, et lite mini-WC blir brukt med tre bytter denne runden. Jamie Vardy er den første som blir satt inn. Engelskmannen har en foreløpig eierandel på 4,9%, noe som bør gi han noen kamper på laget i hvert fall. Kjekt å få inn såpass bra gode FPL-spillere. Sørloth kastes også ut av laget for en spiller med veldig godt kampprogram fremover. Joselu er mannen som erstatter han. Også spanjolen har en litt usikker rolle i laget, men virker å være foretrukket foran Rondon. Lindelof blir også erstattet av en spiller både jeg og eksperter har stor tro på, nemlig Lucas Digne fra Everton. Har annenhver kamp nå som rett og slett er nydelig. Kan bidra godt i disse kampene, og bli rullert med noen andre i mellomtiden.

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til runde 6:

Kepa trekker igjen det lengste strået i keeperduellen. Har liten tro på at Manchester United skal kunne utrette mye denne kampen. Er selv Manchester United fan, så litt kjipt å satse på at Kepa skal få poeng, men det er nok mer realistisk enn Schmeichel på bortebane mot Arsenal. Om ikke kan han vel få noen redninger. Forsvaret består av nyinnkjøpte Digne, som skal eksplodere denne runden, Van Aanholt, som spiller kanskje sin siste kamp i trøya og Alderweireld, som har en vanskelig kamp mot West Ham. Spent på hvor mye mine defensive kan bidra med. På midtbanen derimot har jeg tre spillere med gode hjemmekamper. Jota og Ramsey møter OK lag, men fortsatt lag de bør ha en sjanse mot. Tror begge kan levere, spesielt Jota må virkelig våkne snart! Den unge portugiserens liv på Diff-laget er ikke trygt. Den neste med fin hjemmekamp er også rundens kaptein, nemlig Raheem Sterling. Foreløpig eies han av 6,6% og stiger hele tiden. Min juvel har blitt populær, noe som ikke er veldig rart. Er redd for at han må skiftes ut snart, men håper han kan bidra kanskje en siste gang som kaptein før denne runden. Tror det kan bli en bra poengsum. Alexis og Knockaert velges også. Begge to har vanskelig bortekamp, men det er også kamper der ting plutselig kan skje. Forventer dog ikke så mye her.

På topp benkes Gray denne runden. Tror Wolves stenger igjen slik de har til vane å klare på hjemmebane mot middels gode lag. Dermed blir det mine to nye spillere som utgjør spisspar. Spent på hva de kan bidra med for Diff-laget, men tror det kan ende med minst et mål på hver av dem. Joselu og Newcastle er nesten nødt til å prestere denne kampen og vardy elsker jo å spille mot gode lag.

Jeg er spent, få det på!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar