Når sesongen skulle til å starte i august, var det knyttet mye spenning til hvordan lag som Milan og Inter ville framstå, hvordan Cristiano Ronaldo ville gjøre det i Juventus, om Carlo Ancelotti kom til å forbedre Napoli, og hva Gonzalo Higuain kunne tilføre Milan sitt angrep. Likevel er det helt andre ting som er på alles lepper etter åtte seriekamper. Her er fem snakkiser fra Serie A-sesongen så langt.

Den polske målkongen

Før sesongen startet var det knyttet store forventinger til navn som Mauro Icardi, Ciro Immobile, Higuain med nye farger, og ikke minst Ronaldo. Under radaren til de fleste Serie A-kjennere gikk derimot Genoas nye tilskudd, den polske angriperen Krzysztof Piatek. Etter en sesong med 21 mål og fire målgivende i den polske toppdivisjonen for Cracovia Kraków, punget Genoa ut 4.5 millioner euro. Ingen hevet et øyebryn over den overgangen, men nå ser det ut som kanskje sommerens beste overgang.

Sesongen hans startet med fire mål mot Lecce i Coppa Italia. Selv om motstanden var så som så, må fire mål i én kamp likevel sies å være imponerende. Deretter skulle hele Italia etterhvert bli imponert i tur og orden. På sine første syv seriekamper for Genoa, står Piatek med imponerende ni mål.

At den polske sensasjonen fortsetter med like sterke tall er lite trolig, men man må likevel gi ros til angriperen. Den vanvittige starten har gjort at flere større klubber har meldt sin interesse i ham, men det er likevel lite sannsynlig at det blir et klubbytte allerede i januar. Genoaledelsen har nektet at det kommer til å skje, og en overgang er mer trolig til sommeren. Spissen selv har også avfeid spekulasjonene om en overgang, og sagt at han kun tenker på Genoa.

Parma imponerer

Parma ligger for øyeblikket på 9.plass etter en meget sterk åpning på sesongen. Dette må sies å være svært imponerende, etter tre strake opprykk etter at klubben ble slått konkurs i 2015 og degradert til Serie D.

Laget fra Emilia-Romagna står hittil med fire seiere, én uavgjort og ett tap. Seierne mot Cagliari, Empoli og Genoa var svært viktige for å lage avstand fra andre lag som er forventet å kjempe i nedrykssstriden, mens seieren mot Inter var et mesterverk. Federico Di Marcos scoring mot sitt gamle lag var prikken over I-en i en fantastisk lagprestasjon.

Om Parma fortsetter i det samme sporet framover vil de for alvor legge nedrykksspøkelset bak seg. Det gamle storlagets renessanse etter degraderingen i 2015 er intet annet enn helt fantastisk, og fortsettelsen blir meget spennende.

Audero stopper det meste

Hvis man før sesongen fikk i oppgave å sette opp en liste med fem keepere man trodde ville gjøre det best denne sesongen, hadde ikke Emil Audero stått på den. Han hadde heller ikke stått på en liste over de antatt ti beste, men hittil er det altså Sampdoria nyervervelse som har gitt mest valuta for pengene. Audero, som forrige sesong sto mellom stengene for Venezia i Serie B, har hittil holdt nullen flest ganger med fire.

Sampdoria har, som de gjorde forrige sesong, startet sesongen sterkt, og ligger for øyeblikket på 5.plass. Forrige sesong falt de nedover tabellen etter  jul, og havnet til slutt på 10.plass. Om Audero fortsetter å prestere som han har gjort hittil denne sesongen, vil Sampdoria mest sannsynlig forbedre den plasseringen.

Målvakten kom på lån fra Juventus før sesongen, etter å ha tilbragt de siste sesongene på lån i diverse klubber rundt om i støvellandet. Overgangen fra de lavere divisjonene har han taklet utmerket, og det vil være svært rart om Sampdoria ikke bruker kjøpsopsjonen på ham ved sesongslutt.

Frustrerte Frosinone

At Frosinone kom til å slite denne sesongen, forventet de fleste. Likevel må seriestarten deres sies å være svært svak. Hittil har de kun ett poeng, som kom i en vanvittig kjedelig 0-0 kamp mot Bologna. Sju tap er fasiten på de resterende kampene, og den eneste grunnen til at laget fra Lazio ikke ligger desidert bakerst, er poengtrekket som Chievo fikk før sesongen.

Ved å følge med på Frosinone denne sesongen får man litt flashback til Benevento forrige sesong, selv om de var hakket verre med tanke på at de sto med fjorten tap på rap før de til slutt tok poeng. Hvis ikke endringer skjer raskt, vil Frosinone neste sesong måtte belage seg på spill i Italias nest øverste divisjon.

Skal laget unngå det, trengs drastiske forbedringer både foran og bak på banen. Med en målforskjell på 3-21, har de sluppet inn flest og scoret minst hittil denne sesongen. Slike tall lukter det nedrykk av, og slik det ligger an nå, er Frosinone kanskje den største nedrykkskandidaten.

Lite guddommelig i Bergamo

De to siste sesongene har La Dea, eller Gudinnen, imponert fotball-Europa med sine prestasjoner. 4.plassen i 2016-17 sesongen ble etterfulgt av 7.plass forrige sesong, og forventningene til laget fra Bergamo før sesongen var høye. Hittil har derimot Gianpiero Gasperinis menn skuffet voldsomt. Først tapte de play-off til Europa Ligaen mot Ståle Solbakkens FC København, for deretter å gå på det ene poengtapet etter det andre. Status etter åtte kamper er seks poeng og 17.plass.

Men tilliten til trener Gasperini er, i følge rapporter, ikke svekket. Prosjektet i Bergamo handler om så mye mer enn tabellplasseringen. Det å få fram unge spillere fra akademiet, selge de dyrt til andre klubber, for så å fortsette med det samme, står høyt i kurs for president Antonio Percassi. Hvis Gasperini får tillit lenge nok, vil nok prestasjonene forbedre seg.

Likevel bør resultatene til laget forbedre seg ganske kjapt, om ikke laget for alvor skal havne i nedrykksstriden denne sesongen. Så tidlig i sesongen er det fortsatt veldig jevnt, og én seier kan sende dem langt oppover tabellen. Den bør komme så fort som mulig.

Honourable mentions

Selv om snakkisene ikke inkluderer det vi forventet før sesongen, vil nok det endre seg rimelig snart. I det siste har Higuaín for alvor fått fart på sakene i Milano, og det samme kan også sies om Ronaldo i Torino. Inter og Milan har begge forbedret seg gradvis utover sesongen, mens Roma har snudd den dårlige trenden i starten av sesongen og klatret sakte men sikkert oppover mot topp fire.

Carlo Ancelotti har hittil vist at han kan forbedre Napoli etter Maurizio Sarri, og spesielt hans vilje til å rotere på laget har gitt laget en annen dimensjon denne sesongen. I tillegg har han fått enda mer ut av Lorenzo Insigne, som har blitt flyttet høyere opp i banen.

Uansett hva som skjer videre, ser det ut som vi har en særdeles interessant sesong i vente.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

www.semprebologna.com

Legg igjen en kommentar