Daniel Berg Hestad har spilt flest kamper i den norske toppdivisjonen med sine 473. Denne rekorden står nok mange år til, men i høst kan vi få den sjette spilleren på 400 kamper gjennom historien i vår øverste divisjon.

Av dagens aktive spillere, er Lillestrøms Frode Kippe den eneste i Eliteserien som har spilt flere enn 400 kamper. Han står med 421, før kveldens kamp mot Rosenborg. Det gjør at han kun har tre spillere foran seg på lista. Spilleren som har 6.flest kamper på toppnivå, er også aktiv den dag i dag. Øyvind Storflor står i dag med 396 kamper i den norske toppdivisjonen, et tall som kan bli 397 om han får spilletid i kveldens hjemmekamp mot Bodø/Glimt.

Det gjenstår nå fem kamper av Eliteserien 2018. Det betyr at om Storflor skal bli med i denne gjeve gruppa av spillere, må han komme på banen i 4 av de fem siste kampene for Ranheim denne høsten. Han har vært involvert i 19 av de 24 første kampene, så sjansene er absolutt til stede for at så skjer.

Øyvind Storflor debuterte for Rosenborg i det som da het Tippeligaen i 1999. Som ungutt ble han lånt ut til Byåsen i 2000, før han tok turen til Østfold og Moss sesongen etter. De gjorde overgangen permanent foran 2002-sesongen, noe som skulle vise seg å bli en fantastisk signering av klubben. Selv om Moss rykket ned denne sesongen, imponerte trønderen stort. Han ble nummer tre på poenglista (samlet antall assist og scoringer) den sesongen, og ble hentet tilbake av Rosenborg og Åge Hareide før 2003.

Hans andre periode i svart og hvitt ble av det varierende slaget. Storflor ble ofte kritisert av fans og media, noe ufortjent. På tross av en del kritikk, spilte han over hundre kamper for klubben i løpet av de sju sesongene fra 2003-2008, og han spilte mange gode kamper ute i Europa, blant annet mot klubber som Arsenal, Olympiakos og Panathinaikos.

Legende i Drammen
I 2008 gikk turen videre for kantspilleren. Ronny Deila ville ha han med seg på sitt nye prosjekt i Strømsgodset. I Drammen ble han fra første spark en viktig brikke i Deilas lag, og tok med seg et cupgull, to seriesølv og et seriegull i bagasjen før han flyttet tilbake til Trondheim og Ranheim foran 2017-sesongen. I Strømsgodset ser man på Øyvind Storflor som en levende legende, og her fikk han endelig den hyllesten han fortjener. Spilleren som bar nummer 9 i Strømsgodset ble også assistkonge tre sesonger på rad (2011, 2012 og 2013), noe som også er en helt vanvittig prestasjon. Det er ikke rart at Godset-fansen elsker han, og synger ¨til du dør, Øyvind¨ i en nydelig supportersang om servitørkongen.

Storflor har vært i Ranheim i snart to år, og dette er vel klubbens to beste sesonger noensinne, med opprykk til Eliteserie, og en meget god sesong i den øverste ligaen. Storflors rutine har utvilsomt betydd mye, for den unge og meget sammensveisede gjengen.

Det har ikke kommet noen nyheter om hvorvidt Øyvind Storflor tar et år til i fjæra eller ikke, men om han skulle legge opp etter denne sesongen, får vi inderlig håpe at Ranheim gir han den æren det er å være en av seks spillere med 400 kamper i norsk toppdivisjon.

Dette er de ti spillerne med flest kamper på øverste nivå (antall kamper i parentes), per 21.oktober 2018 (statistikk hentet fra Wikipedia):

  1. Daniel Berg Hestad (473)
  2. Morten Berre (452)
  3. Roar Strand (439)
  4. Frode Kippe (421)
  5. Espen Hoff (406)
  6. Øyvind Storflor (396)
  7. Christer Basma (350)
  8. Ola By Rise (346)
  9. Runar Berg (345)
  10. Freddy Dos Santos (337)
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar