Dramatikken og tabellendringene fortsetter i Tysklands øverste divisjon etter en lang landslagspause, men denne runden var det en serber som stjal alle overskriftene.

Den åttende serierunden i Bundesligaen ble sparket i gang fredag kveld, da Eintracht Frankfurt tok imot Düsseldorf. De fremmøtte skulle få mye å glede seg over. Gjestene fikk fortjent til pause i føringen. En straffescoring fra Sebastien Haller og to mål av Luka Jovic sørget for en komfortabel 3-0 ledelse. Haller sørget i andre omgang før 4-0, før gjestenes Dodi Lukebakio sendte inn en redusering. Etter det dreide igjen alt seg og serbiske Luka Jovic. Mannen som allerede hadde to scoringer, scoret hat-trick i andre omgang. Frankfurt vant til slutt 7-1 etter imponerende fem scoringer av angriperen, som etter runden deler førsteplassen på toppscorerlisten med Paco Alcacer.

Arsenal-unggutt matchvinner for Hoffenheim

Nürnberg ble revet i filler når de forrige runde besøkte RB Leipzig. Hjemme har de vært mer stabile, og håpet å gjøre tilværelsen sur for Hoffenheim denne aftenen. Det startet bra for vertene, da Hanno Behrens sendte laget i ledelsen fra straffemerket etter et drøyt kvarter. Ledelsen holdt noe ufortjent helt til pause, men etter pause ble etter hvert presset for stort. Fem minutter ut i omgangen ble Arsenals leiesoldat Reiss Nelson lekkert servert av Pavel Kaderabek, og unggutten banket inn utligningen på hel volley. Samme mann var nok engang på riktig sted minutter senere, og banket ballen opp i nettaket, og kampen var snudd. Innbytter Adam Szalai stanget inn 1-3 for gjestene, som til slutt kunne juble for tre velfortjente poeng, mens Nurnberg gikk på sitt første tap på eget gress for sesongen.

Augsburg tok imot et RB Leipzig som ser bedre for hver runde som går. Etter en litt svak seriestart hadde gjestene spilt seg opp til en andreplass før helgens runde. Leipzig fikk tidlig tildelt et straffespark, men etter å ha sett situasjonen på nytt ved hjelp av VAR, ombestemte kampleder Tobias Welz seg. I en kamp dominert av gjestene lot målene vente på seg. Ikke før man kampen var åttifem minutter gammel, kom det første nettsuset. Vertenes Michael Gregoritsch trudde han hadde blitt matchvinner, men angriperen var med god margin i offside, og målet ble annullert. Flere baller i nettet ble det ikke, og kampen endte 0-0.

Bayer Leverkusen var klare favoritter hjemme mot et Hannover som enda ikke hadde plukket poeng på bortebane. Historisk sett hadde hjemmelaget også ti strake seier hjemme mot dagens motstander. Allerede i åpningsminuttene fikk vertene en kjempesjanse til å ta ledelsen fra ellevemeteren, men den brasilianske backen Wendell misbrukte muligheten. Isteden var det gjestene, og Florent Muslija som tok føringen, gjennom et utsøkt frispark fra drøye tjue meter opp i nærmeste hjørne. Utligningen kom gjennom Leverkusen kaptein Lars Bender, som fra skrått hold plasserte ballen i det lengste hjørne. Martins Felipe havnet i fokus i starten av andre omgang. Først dundret brasilianeren inn 1-2 på en corner for Hannover. Kun tre minutter senere pådro han seg sitt andre gule kort, og dermed hadde Leverkusen en gylden mulighet, med en mann mer på banen den siste halvtimen. Til tross for et massivt press, hadde hjemmelaget store problemer med å sette inn utligningen. Ikke før i det aller siste tilleggsminuttet, kunne innbytter Karim Bellarabi juble for scoringen som som sørget for poengdeling. Kampen endte 2-2, og gapet opp til toppen øker for Bayer Leverkusen, som har langt høyere ambisjoner enn en foreløpig 13. plass.

Dortmund kruser videre

Serieleder Dortmund ser fryktelig sterke ut for øyeblikket. Ingen drømmemotstander for Stuttgart, som tok imot serielederen i sin egen stue på lørdag. Gjestene gikk rett i strupen på Stuttgart, og etter tre minutter, sendte unggutten Jadon Sancho Dortmund i ledelsen etter en heldig defleksjon. Kombinasjonene satt igjen for gjestene midtveis i omgangen, og mønsterangrepet ble avsluttet av kaptein Marco Reus. Like etter snappet rødglødende Paco Alcacer opp en svak tversoverpasning, og spanjolen sendte en utsøkt lobb over en Robert Zieler på halvdistanse i eget mål. Stuttgart var aldri i nærheten av å true ledelsen, og fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for vertene, da innbytter Maximilian Philipp banket inn 0-4. Dermed kunne Dortmund fornøyd dra med seg de tre poengene hjem til Gelsenkirchen, og bevare tabelltoppen.

Bayern Munchen sliter voldsomt for tiden, og sto med fire strake kamper uten seier. Ulvene fra Wolfsburg sliter også sportslig for tiden, men så en mulighet da de tok imot et skadet dyr på Volkswagen-Arena. Etter en halvtimes spill sørget et smart overhopp av Thiago for at Robert Lewandowski kunne sende Bayern i ledelsen. Samme mann snappet opp et svakt tilbakespill like etter sidebytte, og doblet ledelsen. Gjestene havnet i trøbbel da Arjen Robben på unødvendig vis skaffet sitt andre gule kort for kampen, og Bayern ble redusert til ti mann. Wolfsburg utnyttet overtallet tidlig, da Wout Weghorst ble servert på kort hold, og banket inn reduseringen. Det ble fort lagt en demper på spenningen, da James Rodriguez alene med keeper sendte bortelaget opp i 1-3. Wolfsburg kom aldri nær en ny redusering, og seieren sender Bayern opp på fjerdeplass, fire poeng bak Dortmund.

Schalke har fått i gang sesongen etter en marerittstart. I motsatt ende av skalaen befinner Werder Bremen seg. De to braket sammen på Veltins-Arena lørdag kveld. Det utspilte seg til å bli en jevn batalje, og like før pause sendte Maximilian Eggestein gjestene i ledelsen etter svakt keeperspill fra Alexander Nubel, som i siste liten måtte kastes inn da Ralf Fahrmann pådro seg en skade i oppvarmingen. Samme mann dundret inn 0-2 midtveis i andre omgang. Unggutten satte dermed sitt fjerde mål for sesongen, og han er i ferd med å slå igjennom for alvor denne sesongen. Flere mål ble det ikke, og Bremen ligger på en imponerende tredjeplass på tabellen etter åtte runder. Schalke havnet etter tapet på kvalifiseringsplass, og krisen fortsetter for de kongeblå.

Hertha Berlin har hatt en fantastisk seriestart, og på hjemmebane ser de fryktinngytende ut med tre seire på like mange forsøk. Søndag var de klare favoritter da de tok imot Freiburg. Det hele startet oppskriftsmessig for hjemmelaget, da en av sesongens sensasjoner Ondrej Duda ble sendt igjennom av vår egen Per Skjelbred. Slovaken dundret hovedstadslaget opp i føringen, og det så veldig lyst ut for hjemmelaget. Til tross for at Hertha førte kampen skulle likevel utligningen komme. Robin Koch dundret til fra langt hold, og ballen suste utagbart forbi Rune Jarstein. Hertha fortsatte å styre kampen, og like før kampen gikk inn i tilleggstid, mottok vertene et straffespark da Palko Dardai ble revet ned innenfor sekstenmeteren. VAR hjalp imidlertid dommer å se at Freiburg skulle hatt et frispark i forkant, og straffesparket ble trukket tilbake. Med 1-1 gikk Hertha på sitt første poengtap på hjemmebane, og falt dermed ned på en sjetteplass etter at runden ble ferdigspilt.

Jonas Hofmann med hat-trick

Mönchengladbach har til nå full pott på hjemmebane i Bundesligaen. Mainz sto med kun ett poeng på sine tre første borteturer. Med seier i denne runden ville Gladbach klatre opp til en andreplass på tabellen. Et tydelig inspirert hjemmelag broderte seg midtveis i omgangen igjennom gjestenes forsvar, og Jonas Hofmann avsluttet på elegant vis inn 1-0 etter en pen assist av Thorgan Hazard. Samme duo kombinerte igjen tidlig i andre omgang, og Hofmann kunne spasere inn 2-0. Få minutter senere var det Hazard som var sist på ballen, etter et strålende innlegg fra Alassane Plea, og kampen var punktert med 3-0. Jonas Hofmann fikk hat-tricket sitt etter en drøy time da han rundet keeper og trillet inn 4-0. Gladbach ligger dermed i skrivende stund på en andreplass på tabellen, tre poeng bak Dortmund.

Resultater 8. runde:
Frankfurt – Düsseldorf 7-1
Nürnberg – Hoffenheim 1-3
Bayer Leverkusen – Hannover 2-2
Augsburg – RB Leipzig 0-0
Stuttgart – Dortmund 0-4
Wolfsburg – Bayern München 1-3
Schalke – Werder Bremen 0-2
Hertha Berlin – Freiburg 1-1
Mönchengladbach – Mainz 4-0

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar