Nå spisser det seg til både i eliteserien og på fantasy. Det begynner å bli umulig å si hva lag som vinner og hvilke spillere man skal satse på. Serien består av to topplag som ikke har lyst til å vinne serien virker det nesten som. Nå møtes disse lagene og det er umulig å forutsi hva som skal skje. Her finner man mange populære picks på fantasy, men tør man egentlig å gå for noen av dem? Hva i alle dager skal man gjøre! Nå er det vanskelig å kjøre safe og man vil nok se veldig forskjellige poengsummer denne runden. Hvem det er best å velge er vanskelig å si, men her er i hvert fall noen spillere du kan vurdere til denne runden.

 

Keeper:
Sean McDermott– 4,8 – Kristiansund (Sandefjord, H)

Bakerst denne runden var det vanskelig å se for seg hvem som skal holde nullen. Kristiansund og Sean McDermott har vært overraskende gode denne sesongen, og spesielt sisteskansen har hatt mange kamper med god poengsum. Gjør mange redninger og blir ofte lagt merke til av bonusgiverne. Sandefjord har gjort det bra i det siste, men de sprudler ikke offensivt. Kan fint bli en kamp der Kristiansund ikke slipper dem til dette.

Forsvar:
Martin Bjørnbak– 4,9 – Bodø Glimt (Stabæk, H)
Hele 101 poeng har det blitt så langt på mannen som bare koster 4,9. Dette er et kupp om man klarer å ha han på banen i de rette kampene. Har scoret fire mål og vært den som har utmerket seg i de tette kampene om man skal se på bonuspoengene. Vi tror kampen mot Stabæk blir tett og kanskje litt rotete. Da må Bjørnbak stå frem som en leder i de bakre rekker. Det er kamp om å overleve i eliteserien, kapteinen har ambisjoner for egen del enten det blir i Bodø Glimt eller en annen klubb så må han vise seg frem. Vi tror kapteinen vil stå frem her.

Alexander Stølås -6,7 – Haugesund (Sarpsborg, B)
Haugesund har en vanskelig kamp foran seg, men spilleren med flest poeng i årets fantasy må uansett spilles denne runden. Alexander Stølås har levert jevne poengsummer hele året og imponert de fleste. Står bak veldig mye av det Haugesund skaper enten det er fra sin backposisjon eller de kampene han blir spilt lengre fremme. Man trenger ikke å være redd for å spille han mot de fleste lag, for Stølås kan få mye poeng selv om laget slipper inn mål.

Erik Tønne– 5,3 – Ranheim (Lillestrøm, H)
Sist ut i bakre ledd er igjen Erik Tønne. Forsvarspilleren som ikke er forsvarspiller er alltid spennende å ha på fantasy. Er ofte involvert, noe som gir mye poeng når det klaffer. Ranheim er uforutsigbare og kan plutsleig score mange mål. Tønne er en kul spiller å ha på laget med sine offensive bidrag, og hjemme mot et Lillestrøm i trøbbel er det en fin kamp å spille han fra start.

Midtbane:
Torgil Gjertsen – 7,0 – Kristiansund (Sandefjord, H)
.
Fjorårets komet har ikke hatt en like bra sesong i år, og virkelig ikke gjort seg verdig til å koste 7.5 denne sesongen. Torgil har nå synket til 7.0 uten at det skal ha så mye å si, nå som man for andre år igjen nesten kan velge akkurat hvem man vil uten å tenke på budsjett, det er nå han skal på! Gjertsen er en liten magiker når han er påskrudd. Har ikke virket sånn kjempe påskrudd før sist kamp, da han leverte varene til de grader sammen med resten av Kristiansund. Uten han slet de borte mot VIF sist, men nå er han tilbake, laget er på hjemmebane og motstanderen er ikke så veldig gode i fotball. Nå skal Torgil trylle!

Eirik Ulland Andersen – 9,8– Strømsgodset (Vålerenga, H)
Strømsgodset lever veldig farlig for tiden, og flere eksperter tror de faktisk kan rykke ned. De ser ikke ut som seg selv, men til tross for dette finnes det gode valg hos drammenserne. Selv om Strømsgodset sliter med å vinne kamper skapes det fortsatt sjanser og mål. Ulland Andersen står bak mye av dette, noe man gjentatte ganger på underliggende tall. Kampen mot VIF må vinnes, og da er det Ulland Andersen som er nøkkelen. Han kan fort ende opp med å være den avgjørende spilleren denne kampen, men resultat uansett skal det mye til for at han får flere sjanser for målpoeng.

Mads Reginiussen– 6,5 – Ranheim (Lillestrøm, H)
Nok en Ranheim-spiller som har vært en gavepakke på fantasy denne sesongen. Til 6.5 er unge Reginiussen en svært bra spiller å ha på laget. Har scoret 9 mål og levert tre målgivende sålangt, imponerende tall. Kommer veldig ofte opp i boks, og i kamper Ranheim dominerer er det gjerne han som ender opp med å avslutte angrepene. Er en stor trussel med timingen sin og duellstyrken, og når det skal kriges står han frem. Lillestrøm er desperate, noe som kan åpne for at dette blir en målrik affære om Ranheim scorer først.

Eirik Hestad –8,4– Molde (Start, B)
Eliteseriens beste spiller er klar for å vise at han ikke er spilleren som skal få kun to poeng. Veldig skuffende for alle eierne hans sist kamp at Molde ikke kjøret over Sarpsborg og at Hestad ikke var helt på. Sett bort ifra denne kampen er Hestad jevnheten selv, og leverer ofte poengsummer mellom seks og ni poeng. Er en nytelse å se på med ball i bena, noe som ekspertene som gir bonuspoeng også nyter. Start er i form, og kampen kan bli vanskelig. Om det løsner skal man ikke se bort ifra at det er Hestad som finner veien forbi strukturen til Kjetil Rekdal.

Angrep:
Frank Boli – 8,3 – Stabæk (Bodø Glimt, B)

Mannen er i form og scorer mål for gøy. Den spilleren man må ha på laget resten av sesongen. Kunne vært litt bedre på straffer, men det får vi ikke gjort noe med.

Erling Braut Haaland– 7,6 – Molde (Start, B)
Haaland hadde mange sjanser til å gjøre mål sist kamp. Lot virkelig vente på seg, til manges frustrasjon. Ble valgt som kaptein av mange, så viktig at han fikk det ene målet. Utenom litt sløseri ser han utrolig god og farlig ut, og om han begynner å sette sjansene sine igjen er det ikke altfor langt opp til Boli. Karrieren hans i Molde går mot slutten, gutten vil vel avslutte med stil?


Flamur Kastrati– 6,1 – Kristiansund (Sandefjord, H)
Siste mann ut er mannen som må stå over hver tredje kamp på grunn av litt for ivrig spillestil. Kastrati har vært god for Kristiansund etter han ble klar for dem, men med den frekvensen på kortinnsamlingen er han kanskje ikke drømmespilleren på fantasy. Dette trenger heldigvis ikke vi å tenke på med dette laget vårt, så da kjører vi han på topp hjemme mot Sandefjord. Kristiansund scoret fem mål sist hjemmekamp, noe som tyder på at de kan underholde og skape sjanser. Scoret sist mot Vålerenga, og er den som skal gjøre det for Kristiansund.

Benk:
Heggland (3,9, Start), Akintola (7,6 Haugesund), Granli (3,7, Stabæk), Antonijevic (3,6, Lillestrøm)

 

Rundens kaptein:
Erling Braut Haaland –
Molde skal ta Start 9/10 ganger. Start er i form og kjemper en kamp for å overleve i Eliteserien, det er fint, men Molde er et bedre lag. Molde har en mulighet for gull, da kan de ikke gi vekk poeng i kamper som dette. Om Molde scorer først, noe som er veldig sannsynlig må Start fremover på hjemmebane, da kan det blir Haaland-show nede i Kristiansand i et målrik kamp.

Rundens billigspiller:
Flamur Kastrati (6,1) –
  Billig spiss som spiller på et lag som er i god form. Kan være en joker de kampene han ikke er suspendert i, og lag som spiller hjemme mot Sandefjord har jo vært en god oppskrift på mål denne sesongen. Sandefjord er i bedre form nå enn de var før, men det må jo ta slutt. Vi satser på at Kastrati er forbanna på at han ikke scoret på hjemmebane sist når laget hans leverte fem mål og at han dermed straffer Sandefjord for dette.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Torgil Gjertsen (2,8%) –
Har X-faktor og er kanskje tilbake i form. Laget hans leverer som sagt varene, noe som gjør at Torgil kan slappe av, nyte spillet og gjøre det han er god til. Har et voldsomt driv med ballen og leker seg forbi spillere. Kan til tider bli for mye og kan bli påvirket av litt motgang. Dette tror vi ikke skjer i helga, og som skrevet gjentatte ganger, Kristiansund er i form og scorer mange mål for tiden.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Gilli Rolantsson Sørensen (25,9%) –
 Veldig vanskelig kamp å spå i utgangspunktet. Nå var også Gilli vraket sist gang og det gjør det ikke lettere. For 7.1 er det for stor risiko å spille med islendingen nå dessverre.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar