I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

Det måtte snu.. Nå var det ikke nok tur på gutta i Diff-laget, som endte opp med røde piler for første gang på en stund. Endte på totalt 32 poeng, noe som gjorde at vi stupte ned til en plassering rundt 2,3 millionen. Det er veldig tett i rankingen, så dette er ikke noen krise, men avstanden opp til de beste øker for hver gang man skuffer. Målet er å komme en plass blant de beste million spillerne, så her må vi på jobb. På forhånd var Sterling satt som kaptein. Ekstremt surt at de vinner 5-0 uten at han spiller, her hadde det garantert blitt poeng hadde han spilt. Med en økende eierandel har han ikke mange kamper igjen, så surt å ha en så dyr spiller som ikke er på jobb. Visekapteinen var litt glemt ut ettersom undertegnede ikke så for seg at Sterling skulle tape Pep-rulett. Fadesen ble komplett da det var godeste Alexis Sanchez som var visekaptein. Igjen vraket, og igjen minimalt med spilletid. 5 min ble det på chileneren, og her klarer han selvfølgelig å få 0 poeng. Takk. Tre forsvarspillere «redder» runden, hvorav den som fikk mest egentlig var plassert som andre innbytter. Heldigvis var også Knockaert vraket, hva skjer? Dermed fikk laget 11 sårt trengte poeng fra tyskeren Rudiger. Digne og Alderweireld slår også til med poeng som er bra. Seks spillere med et poeng og nuinnkjøpte Vardy med to er det lite å skrive om.

Runde 6:

Bekymret var manager da han gikk inn for å titte på eierandelen til unge Sterling før kommende runde. Det blir trist å si det uunngåelige farvel med mannen som har gjort en god jobb totalt sett for Diff-laget. Heldigvis for oss var den på akkurat 7,5%, noe som kvalifiserer han for en siste runde. Ser ikke ut som om han får spille neste runde når de skal knuse Southampton hjemme, men da blir vel andre Man City spillere kanskje aktuelle. Dermed blir jobben min å fjerne Patrick Van Aanholt fra laget. Det kampprogrammer er rødt og vondt for en Crystal Palace forsvarspiller, og jeg tror ikke det er noe verdi å ha den dyreste av dem på laget. Han byttes dermed ut for Ben Chilwell. Leicester backen er i storslag denne sesongen og imponerer mange. Landslagsdebuten har han fått i tillegg til fast plass hos Puel. Bidrar veldig mye offensivt og kan gi meg gode poeng. Kampprogrammet til Leicester er også fint veldig lenge, så her kan jeg stå med en bra spiller i en lang periode.

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til runde 6:

Til denne kampen kjører vi på med dobbel Chelsea bak. Kepa velges foran Schmeichel, ettersom West Ham er så vanskelige å spå. Plutselig holder Schmeichel nullen, plutselig eksploderer Arnautovic, jeg vet ikke. Chelsea spiller mot Burnley, og de er litt lettere å lese. Et godt hjemmelag er de, men jeg tror Chelsea skal være mye sterkere. Usikker på om det blir en CS her, men føler sjansen er større. Digne møter Man Utd, også denne litt vanskelig å spå. Viser seg derimot som veldig offensiv og faktisk på flere dødballer. Dette kan sørge for at franskmannen får poeng uavhengig om det blir en CS. Chilwell debuterer for Diff-laget og skal sørge for offensive bidrag i form av målgivende og mål. Denne kampen forventer jeg ikke en CS, men det er absolutt en sjanse for det.

Midtbanen er et lite minefelt denne runden, og det er plutselig flere usikre kort. Knockaert er hjemme mot Wolves, et sted han vanligvis trives godt. Var derimot på benken nå, men bør vel være tilbake fra start i denne kampen. Velges foran en Jota som ikke har imponert meg. Sterling og Sanchez er kanonene på midten som skal være poengfangere. Sterling har en vanskelig kamp, men Man City kan jo score mot hvem som helst. Da er fort Sterling involvert, og han blir også kaptein i det som kan bli hans siste kamp. Sanchez er et usikkert kort, men med den prisen vil jeg ha han på laget foran Jota. En spiller for 10.0 skal spille (og bidra), så føler han må være på laget uavhengig av form. Med han kan det plutselig smelle, selv om det skjer ved færre anledninger i rød drakt. Rapportene melder han klar, men om han er blant Mourinhos utvalgte får vi vente å se. Ramsey er også en som sliter om dagen. Benket for andre gang på rad, og må kanskje snart kastes ut av laget? Har ikke signert ny kontrakt med Arsenal, noe som kanskje forklarer dette. Er derimot en veldig god spiller som leverer på FPL når han spiller.

Det blir en angrepstrio til kampen. Her har alle egentlig bra kamper og jeg forventer mål fra alle. Gray og Vardy er hjemme mot lag som slipper inn mye mål og Joselu er borte mot et Southampton som sliter. Alle kan score på en god dag, og alle kan skuffe på en dårlig dag, satser på det første.

På tide å klatre litt igjen, få det på!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar