Vi er nå omlag en fjerdedel inn i sesongen og toppspillerne begynner å vise sin verdi, spesielt i midtbaneleddet. Fotballsonen ser nærmere på hvem du bør ha på laget i Gameweek 10.

Keeper:
Ben Foster – 4,5 – Watford (Huddersfield, H)
Ingen lag scorer færre enn Huddersfield og Watford så bra ut sist. Fikk sin andre clean sheet for sesongen der og vi tror det blir en ny en mot et Huddersfield som er såpass svake.

 

Forsvar:
Antonio Rüdiger – 5,9 – Chelsea (Burnley, B)
Leverte scoring og assist sist og er en av de forsvarsspillerne som kommer til flest avslutninger, takket være sin voldsomme dødballstyrke. Eid av bare 3,1%, men har den siste tiden sett ut som den farligste av de bak hos Chelsea. Det bør også være mulig å holde nullen mot Burnley.

Andrew Robertson – 6,4 – Liverpool (Cardiff, H)
Etter en periode hvor han ikke har vært noe must er Robertson igjen en svært het kandidat for mange lag. Veldig gode offensive underliggende stats og spiller i et Liverpool som har blitt veldig solide defensivt. Sanker bra med bonuspoeng og mot Cardiff er det mye som tyder på at det vil bli en ny solid runde for Robertson.

Matt Doherty – 4,8 – Wolverhampton (Brighton, B)
Wolves fikk seg en smell sist, men er vanligvis solide defensivt og Brighton har ikke vært all verden offensivt. I tillegg vet vi hva Doherty har å tilby offensivt og mot et lag som Brighton er det muligheter for å kunne utrette noe også fremover på banen.

 

Midtbane:
Mohamed Salah – 12,8 – Liverpool (Cardiff, H)
Er på gang igjen og har scoret i sine to siste. Den eneste som peker seg ut offensivt hos Liverpool for tiden og tallene er på fjorårsnivå, i tillegg til at han virker å ha fått på plass selvtilliten foran mål igjen. Mot Cardiff kan det fort smelle og å gå uten Salah i denne kampen kan fort være kritisk.

Eden Hazard – 11,4 – Chelsea (Burnley, B)
Ble tatt ut av kampen mot United og var lite involvert der, men sett bort fra den har har vært Premier Leagues klart beste spiller denne sesongen. 66 poeng på de seks foregående og det sier vel sitt. Burnley slapp også inn fem sist og ser tidvis svake ut defensivt, men så er det den potensielle skaden som gjør at det er en liten usikkerhet rundt det å velge Hazard som kaptein.

Mesut Özil – 8,4 – Arsenal (Crystal Palace, B)
Tre runder med tosifra på sine fire siste kamper, og spilte til tier på børsen sist. Arsenal er virkelig på gang og kapteinen Mesut Özil har stått frem den siste tiden. Palace er i elendig form hjemme og vi tror på at tyskeren kan levere en ny stor kamp her.

Kenedy – 4,9 – Newcastle (Southampton, B)
Ikke hatt noen stor sesong så langt, men var den i hele Premier League som kom til flest avslutninger forrige runde. Soton er også svake hjemme og Newcastle må komme i gang. Da er Kenedy mannen å gå til, og takket være prisen er han et fint valg denne runden.

 

Angrep:
Pierre-Emerick Aubameyang – 10,8 – Arsenal (Crystal Palace, B)
Har ikke startet de to siste, men likevel levert henholdsvis 12 og 15 poeng. Med fem målpoeng på to innhopp må han få starte denne og med Arsenals form ser han ut som det beste valget blant de dyreste spissene denne runden.

Callum Wilson – 6,5 – Bournemouth (Fulham, B)
Kun to spisser har tatt mer poeng enn Wilson denne sesongen, og han har flest assist av samtlige i Premier League. Nå venter en match mot Fulham, som slipper inn nesten tre i snitt, og da ser han ut som et strålende alternativ. King kan også være fin, men noe usikkerhet rundt hans skade gjør at vi velger å gå for Wilson denne runden.

Aleksandar Mitrovic – 6,9 – Fulham (Bournemouth, H)
Selv om det tidvis er vidåpent i forsvaret, så har Fulham noe å fare med. I det offensive spillet er Mitrovic nøkkelspilleren de ser etter og Bournemouth er heller ikke et lag som er flinke til å snøre igjen bak. Et godt alternativ her er Arnautovic, men også han er noe usikker med skade og dermed velger vi å gi tillit til Mitrovic.

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah – Med Hazards skadeproblemer er kapteinsvalget denne runden nokså enkelt, all den tid Salah virker å være på gang igjen og møter Cardiff hjemme.

Rundens billigspiller:
Callum Wilson – Vi har han inne på laget, og mot et lag som Fulham har vi stor tro på at Wilson vil fortsette å henge med i toppen blant poengplukkerne.

Rundens differensial:
Anthony Martial (3,2%) – Det stod mellom Martial og Özil her, og ettersom Özil er inne på laget så gir vi en liten shoutout til Martial også. Fire målpoeng på de to siste og virker å ha fått litt tillit hos Mourninho nå, med tre starter på rad. Det er alltid litt usikkert med spilletid, men Martial kan være en fin punt denne runden.

Rundens donk:
Harry Kane (26,7%) – Møter seriens beste defensive lag og har ikke sett all verden ut de siste to rundene. Var god i CL-kampen i midtuka, men ser ut til å ha fått en dypere rolle denne sesongen og da rettferdiggjør han på ingen måte prislappen sin.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar