Seriegullet ser ut til å være avgjort etter trøndersk jubel i Bergen, mens spenningen i bunnkampen fortsatt lever. Her er et tilbakeblikk på den 27. serierunden i et fantasyperspektiv.

Flest poeng:
1. Dan Ulvestad – 15 poeng
2. Rufo – 14 poeng
3. Tobias Heintz – 13 poeng
4. Kristoffer Løkberg – 13 poeng
5. Tokmac Nguen – 11 poeng

 

Rundens overraskelse:
I en runde uten de helt store overraskelsene er det kanskje Sarpsborg 08s sterke seier mot Haugesund som peker seg ut. Et medaljejagende FKH i god form var favoritter før oppgjøret, og Sarpsborg stod med åtte strake uten seier. Dermed var det nok svært godt å endelig sikre seg tre poeng. Det gjør også at de slipper å ha nedrykk i bakhodet!

 

Rundens skuffelse:
Vålerenga hadde medaljeambisjoner før sesongen, og har senere justert målet til topp seks. De to siste rundene har de dog sett helt fryktelige ut og mot et Godset som har vært i fritt fall må man kunne forvente mer fra hovedstadslaget. Nå har gjengen fra Valle tatt en seier på de siste seks, og det er en veldig tung høst på gang for Deilas menn.

 

Lærdom fra helga:
– Kampene blir uforutsigbare på slutten av sesongen. Spilleforholdene i Bergen gjorde det tidvis til bingo, og noen av kampene bar også litt preg av at ikke alle lag har like mye å spille for lenger. Begge disse faktorene gjør at man kanskje kan forvente litt flere overraskende resultater på tampen av sesongen. Kanskje man bør prioritere spillere fra lag som har noe å spille om?

– Molde har et veldig høyt toppnivå denne høsten, og leverte en god andreomgang mot Start. Førsteomgangen var riktignok elendig, men etter pause løftet de seg veldig og nå er de for alvor inne i kampen om sølvet.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar