Helgen er i anmarsj, og fotballen triller og går i samtlige av de store europeiske ligaene. I den anledning har jeg satt sammen en liste med aktuelle tippeobjekt, for de som ønsker ekstra spenning til rundens kamper.

Arsenal – Liverpool 3/11 klokken 18:30
Lørdag kveld er det duket for storkamp i Premier League mellom Arsenal og Liverpool. Unai Emerey har hatt en imponerende innledning på sesongen, mens Liverpool fortsetter å spille underholdende under ledelse av Jurgen Klopp. Det er stor grunn til å tro på et målrikt oppgjør, og to lag som er angrepsvillige fra start til slutt. Her vegrer jeg meg for å velge en vinner, men å spille på mange mål er definitivt en mulighet her.

Over 2,5 mål her gir 1,50 i odds, et meget spillbart objekt. Føler man seg litt mer dristig kan man spille på over 3,5 mål til 2,30. Til tross for sin meget gode start på sesongen, har Arsenal enda ikke gått til pause med en ledelse, så en UB til pause er ikke utenkelig. Arsenal har levert svake førsteomganger hele sesongen, men her har bookmakerne vært på jobb, og oddsen er på lite fristende 1,23.

Bayer Leverkusen – Hoffenheim 3/11 klokken 15:30
Bayer Leverkusen har endelig våknet etter en svak start på sesongen. Hoffenheim har også startet under pari poengmessig denne sesongen. Men dette er uten tvil to lag med veldig gode tropper, som spiller fin offensiv fotball når alt stemmer. De siste ukene har målene rent inn for vertene, men bakover er det på ingen måte tett. Hoffenheim har også til vane å by på målrike kamper. Offensivt har de nok av målscorere, samtidig som det også kommer en del mål i motsatt retning. Av de til nå ti spilte ligakampene, er det kun 1-1 oppgjøret hjemme mot Dortmund, det ikke har blitt scoret mer enn 2 mål.

Her har jeg stor tro på mange scoringer, og over 2,5 mål til 1,42 virker å være veldig sikker. 2,08 er oddsen for de som har tro på over 3,5 mål, noe som er langt fra utenkelig. Det er verdt å nevne at Karim Bellarabi har en odds på 3,35 på nettkjenning. Et meget fristende spill, da kantspilleren står notert med fem scoringer på sine siste tre kamper.

Derby – Birmingham 3/11 16:00
Derby County produserer gode resultater og prestasjoner både i Championship og Ligacupen. I midtuken var Frank Lampard tilbake på Stamford Bridge, og var bare marginer unna å detonere en skikkelig cupbombe mot sin gamle arbeidsgiver. Lampard har virkelig imponert i sin første sesong som manager, og laget innehar foreløpig den siste plassen som sikrer play-off i mai. Birmingham måtte vente til 9. runde på sin første trepoenger for sesongen. Men etter en noe uventet borteseier mot Leeds har virkelig de blåkledde fått fart på sesongen. De er et av formlagene i Championship med 4-1-0 på sine siste fem kamper.

Med andre ord står Lampard og Derby ovenfor en stor utfordring til helgen. Derby gjorde et helhjertet forsøk mot Chelsea i midtuken, og mønstret et av sine bedre mannskap til kampen. Cupkampen vil nok sitte igjen i beina på laget som skal ut å kjempe om poeng på Pride Park på lørdag. Til tross for midtukekampen og Birminghams imponerende rekke, velger bookmakerne å gi en raus odd på gjestene i denne kampen. Om man ønsker, får man 4,15 på borteseier her. Jeg velger den litt mer forsiktige utgaven uavgjort/borte til 1,88 i odds.

Monchengladbach – Düsseldorf 4/11 klokken 15:30
Borussia Mönchengladbach tapte nok en gang borte mot Freiburg, et lag de sliter med på fremmed gress. Det ble også en meget stygg cup exit i midtuken, da de røk hele 0-5 hjemme mot Bayer Leverkusen. Men hjemme når det er ligapoeng å spille om, har historien vært en helt annen. På fire hjemmekamper har laget vunnet samtlige, og etterlatt en målforskjell på 11-2. Fortuna Düsseldorf tok med seg glede og entusiasme inn i sin første sesong i det gode selskap på seks år. Men etter poengfangst i tre av de fire første kampene, har pilen bare pekt nedover siden. På sine fem siste ligakamper står de uten poeng, og målforskjellen på de siste fem er flatterende 2-17. Ingenting ser ut til å fungere for tiden, og forrige ligakamp på bortebane endte med et 7-1 tap mot Eintracht Frankfurt.

Det er ingen overraskelse at hjemmelaget er store favoritter før møtet. Mönchengladbach er det eneste laget i ligaen som enda ikke har avgitt poeng på hjemmebane, og spillere som Thorgan Hazard, Jonas Hoffman og Alassane Plea gleder seg nok til å møte det laget som sammen med Stuttgart slipper inn flest mål i ligaen. For de som er ute etter høy odds er nok ikke hjemmeseier til 1,38 noe å tukte etter, men jeg føler dette er et veldig sikkert spill, selv om det er en skummel replikk før enhver kamp er ferdigspilt. Med formen begge lag innehar i skrivende stund er det fristende å prøve et lite handicap spill. Hjemmeseier med 0-1 i handicap gir en litt saftigere 1,95 odds.

Heerenveen-Emmen 4/11 klokken 12:15
Eredivisie er ligaen man bør holde et øye med om man liker mange mål. Et av de mest underholdende lagene i denne sammenhengen er Heerenveen. Klubben har allerede hatt flere kamper med ekstreme sifre. De ser ut til å trives bedre på bortebane denne sesongen, der de har tatt alle sine tre seire. Hjemme har de kun plukket to poeng på fem kamper. Selv om poengene ofte uteblir på eget gress, scores det likevel mange mål i skøytebyen. Heerenveen slipper inn desidert mest mål av alle lagene i divisjonen på hjemmebane. På sine fem hjemmekamper har laget en 8-16 i målforskjell. Emmen sliter også med å holde buret rent i sin debutsesong i den øverste divisjonen. Passende nok er det ingen som slipper inn flere mål enn Emmen på bortebane. Fem borteturer har resultert i seks poeng og 5-15 på målfronten.

Heerenveen slipper altså inn i snitt 3,2 mål på hjemmebane, og Emme slipper inn 3 mål i snitt på bortebane. Her tror jeg vi vil få se mål. Over 2,5 mål gir 1,53 i odds, mens over 3,5 mål gir 2,38 i odds. Begge tror jeg er realistiske, men kjører man litt risikokalkulering, er jeg greit fornøyd med det første alternativet.

Villarreal – Levante 4/11 klokken 16:15
Villarreal har hatt en langt under pari sesonginnledning. Etter ti serierunder ligger laget et fattig poeng over nedrykksstreken. På hjemmebane har det vært et blodfattig Villarreal, som kun har hentet hjem to poeng på fem kamper, og kun notert seg med to scoringer. Levante hadde også en svak start på sesongen, men står nå med fire strake seire. De har også plukket grovt med poeng på sine borteturer, og sist laget spilte en ligakamp på bortebane, presterte de like greit å slå Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Oddsen gjenspeiler likevel at Villarreal er favoritter med god margin her. En borteseier gir småpene 6 i odds. Jeg blir overrasket om hjemmelaget får det komfortabelt på søndag, og greier ikke dy meg. 2,48 i odds på uavgjort/borteseier må bli med denne gangen.

Mine bonger

Jeg velger å kjøre to forskjellige bonger, en bonge med lav odds kombinert med høy innsats, og en med høy odds og lav innsats.

Over 2,5 mål i Arsenal-Liverpool, over 2,5 mål i Bayer Leverkusen-Hoffenheim og hjemmeseier i Mönchengladbach-Düsseldorf til en samlet odds på 2,94.

På den andre kupongen vil jeg kombinere Karim Bellarabi scoring med uavgjort/borte i Villarreal-Levante til 8,31 i odds.
Da gjenstår det bare å ønske lykke til med helgens spill. Oddsen er hentet fra Unibet sine sider.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar