Ikke kaptein fra City sa du? Det var kjipt da… Hvor mange fikk høre dette av kompisen etter Guardiolas gutter overhøvling av håpløse Southampton? Pep-ruletten er kjip, men de ser jo ut som om de kan score mål når de vil. Veldig høyt snitt denne runden skyldes naturlig nok at flere hadde sine kapteiner her. Salah og Hazard var også ppopulære kapteinsvalg, men der fikk man dårlig utbytte. Flere spillere hadde solide poengsummer denne runden med opptil flere spillere over tosifrede poeng, blant annet fra flere spillere mange kanskje har ventet på. En veldig spennende runde var dette virkelig, men hva kan vil lære?

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Første runde er nå fullført og det gjelder å følge nøye med. Skal du sitte stille i båten eller satse på prisøkninger? Starten av sesongen er nesten et eget spill, hvilken taktikk kjører du?

Flest poeng:
1.
Raheem Sterling (Man City) – 21
2. Richarlison (Everton) – 15
3. Leroy Sane (Man City) – 14
4.
Sergio (Chelsea) – 13
5. Felipe Anderson (West Ham) – 13

Rundens overraskelse:
Den store overraskelsen denne gangen var fort Newcastle sin seier over det populære FPL-laget Watford. Mange hadde spillere fra Gracias menn inne på laget sitt, mens de som hadde valgt Newcastle-spillere gikk kanskje veldig usikre inn i kampen. Newcastle sitt program er grønt, men dette var en kamp der de møtte et lag som scorer mange mål og som kom fra to gode resultater sist. Favoritten Ayoze Perez markerte seg og potensielle gullgruver i forsvaret leverte varene. De andre resultatene var egentlig ganske logiske, men spillermessig var det vel få som gjettet på at Morata skulle score to mål, eller at Jimenez skulle ende opp med en veldig respektabel poengsum mot Tottenham av alle lag.

Rundens skuffelse:
Helgas store høydepunkt for mange var storkampen lørdagskveld. Arsenal og Liverpool har vært involvert i mange målrike kamper denne sesongen, og historisk sett har kampene mellom dem endt i mange mål. Flere satt dermed med flere offensive spillere fra begge lag og bare ventet seg et skikkelig fyrverkeri. Kampen i seg selv var underholdende med to svært gode lag som hadde intensitet i spillet sitt. Målene uteble dessverre, noe som da førte med seg at poengene på FPL også uteble. Flere hadde kanskje sett for seg gode poeng på Salah, og endte nok opp med en kraftig følelse av skuffelse når det ble en blank og de andre populære kapteinsvalgene skulle klikke helt dagen etterpå.

Prisøkning (utvalgte): 
Richarlison 6.8→6.9 (Allerede økt)
Aguero– 11.3→11.4 (Allerede økt)
Arnautovic – 7.0→7.1 (Allerede økt)
Martial – 7.4→7.5 (Allerede økt)
Wilson– 6.7→6.8

Prisnedgang (utvalgte):
Mitrovic – 6.8→6.7 (Har allerede falt, og kan falle mer!!)
Tosun – 6.7→6.6 (Har allerede falt)
Otamendi– 6.1→6.0
Lukaku– 10.8→10.9

Underliggende stats (utvalgte):
– Venstrebackene fortsetter å være spennende på FPL i år. Robertson og Mendy skuffet mange, men de spillerne av alle med flest involveringer i motstanders boks var Holebas med 15 og Digne med 13. Flere venstrebacker er også høyt oppe på lista, mens offensive spillere er mindre involvert.

– Holebas var også spilleren som skapte flest store sjanser og hadde 2.mest forsøk på målgivende denne kampen. Bor mye i denne karen.

– Willian og Diangana hadde flest forsøk på målgivende, men scoret begge to under 1.0 på Expected assist, noe som tyder på at sjansene de skapte ikke endte opp som skudd i så gode posisjoner. Sterling og Aguero hadde derimot over 1.0 og det skyldes at de setter opp spillere nærmere mål i bedre posisjoner. Dette er også kjennetegn på Manchester City.

– Expected goals er litt overaskende denne runden. Den toppes av Ings (som også fikk prøve seg fra 11-meteren riktignok), men et ganske bra tall mot sterke Manchester City. Vardy følger like bak på 1,4 sammen med Kane. Ellers er det flere spisser som har fått registrert to store sjanser som leverer over 1,0 i expected goal, dette er Rashford, Morata, Aguero, Arnautovic og Wilson. Kane var for øvrig mannen med flest skudd (8) og flest skudd i boks (5).

– Flere spillere hadde fire skudd, og man kan merke seg at Deulofeu og Felipe Anderson endte opp med fire skudd innenfor boks. Deulofeu blir av mange sett på som et FPL-troll, og fortsetter å brenne store sjanser. Felipe Anderson scoret to mål, men kunne fort endt med flere ettersom han traff mål med alle sine forsøk, derimot en i stang. Fortsetter han å komme i posisjon kan det bli spennende.

Lærdom fra helga:
– Heat map viser mye spennende. Ser man på disse viser det seg at folk spiller på helt andre plasser enn posisjonen skulle tilsi, og noen utvalgte spennende er:

  • Aguero er satt opp som spiss, men går mer og mer over til en mer tilrettelegger i laget. Er på linje med David Silva og bak Sterling og Sane gjennomsnittlig i kampen. Ellers var ikke Mendy like involvert offensiv som han har hatt til vane, skyldes det Sane?
  • Kane er endelig høyest i banen på Tottenham, men veldig lite involvert. Er han endelig klinisk igjen?
  • Firmino var gjennomsnittlig bak James Milner denne kampen, sier det oss at Milner er spennende eller at Firmino er fullstendig ute av det med FPL-øyne. Salah og Mane er så mye høyere, at det heller er det siste som gjelder.
  • I Arsenal er det derimot Aubameyang som har sen veldig spennende posisjon. Starter som kant i lagoppstillingen, men kommer inn sentralt og høyt gang på gang. Dette var også Kolasinac flink til å utnytte gang på gang og var veldig involvert.
  • Stanislas og Brooks er ikke nevnt like ofte som Fraser, men i kampen mot Manchester United lå de høyt og var begge involvert sentralt i banen.
  • På Man Utd derimot ser man at Pogba har fått en friere rolle når man ser kampene og på heat mapet. Ligger nesten som spiss nå for tiden, og med den posisjonen sammen med straffeansvar, kan det være gode poeng her?

– Manchester City er bare altfor gode. Spesielt mot svake lang på hjemmebane virker det som om de spiller mot 5.div lag i år. Blir spennende nå som kampprogrammet blir vanskeligere?

– Bournemouth skaper sjanser mot selv «topplag», ikke noe hast å få ut de gutta der?

– Med Arnautovic tilbake skaper West Ham mange sjanser. Gjør også øvrige offensive spillere i laget til gode alternativer. Et must?

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar