Serie A-sesongen er elleve kamper gammel, og hittil har det vært få overraskelser med henhold til tabellen. Med unntak av Roma sin svake sesongstart, og Sassuolos like sterke start, ligger de fleste lag der du forventer å finne dem.

Likevel, noen ord må skrives om de to Milano-lagene. Inter har startet sesongen forrykende, og ligger for øyeblikket på en meget solid 2.plass etter syv strake seiere. De rødsvarte rivalene under Gennaro Gattuso sin ledelse har også åpnet sesongen på en solid måte, selv med noe rusk i maskineriet for noen uker siden. Med en topp-fire plassering for øyeblikket, ser det ut til at Gonzalo Higuaín og co er på vei til Champions League neste sesong. Hvis begge lagene havner i topp fire i år, vil det faktisk være første gang siden 2010-11 sesongen, når Milan vant Serie A foran  nettopp Inter. 

Men, vil de gode prestasjonene vare sesongen ut, og hva er det egentlig som har skjedd som gjør at de to lagene ligger der de gjør?

Inter: De svartblåe er det av de to lagene som har sett desidert sterkest ut denne sesongen, sammen med uslåelige Juventus. Spesielt bakover har de imponert, og står for øyeblikket med kun seks innslupne mål. Det er best i Serie A. Milan Skriniar har tatt nye steg, og danner sammen med Joao Miranda et meget habil stopperpar. Når de i tillegg har en Stefan de Vrij i bakhånd, og en imponerende Samir Handanovic mellom stengene, er det ikke rart at lag sliter med å score mot dem.

Milan Skriniar har imponert denne sesongen for et gjerrig Inter-lag. Bilde: Вячеслав Евдокимов – fc-zenit.ru, CC BY-SA 3.0,

Icardi fortsetter som han har gjort før for Milano-laget. Han står hittil med seks mål, og ligger med det tre mål bak Krzysztof Piatek, og ett bak Cristiano Ronaldo. Fjorårets Capocannoniere (sammen med Immobile på 29 mål) ligger dermed godt an til å kjempe om tittelen denne sesongen også.

En av grunnene til at Inter ser såpass mye sterkere ut denne sesongen er, etter min mening, det svært solide overgangsvinduet deres i sommer. Inn kom rutinerte spillere som Kwadwo Asamoah og Radja Nainggolan som har gitt laget en annen dimensjon. I tillegg hentet de inn unge, interessante spillere i Keita Baldé, Lautaro Martinez og Matteo Politano. Bredden i laget er mye større i år enn hva som har vært faktum tidligere.

Selv om en bredere og jevnt over bedre stall har gjort sitt for prestasjonene, må likevel også Luciano Spalletti roses for Inter sin sesongstart. Han har fått laget sitt til å framstå mer som et lag denne sesongen enn hva som har vært faktum tidligere. I tillegg må den defensive statistikken i stor grad tilskrives Spallettis taktiske kunnskaper. Han egner å få det beste ut av de individuelle forsvarsspillerne, utvikle dem til å bedre hver for seg, samt at han har fått dem til å fungere godt sammen som et kollektiv.

Milan: For ikke mange uker siden var Gattuso under hardt press, og det gikk rykter om at han ikke hadde lenge igjen i jobben. Men, han har greid å snu det. Med litt flaks i noen kamper, pluss et nytt taktisk grep, har Milan sakte men sikkert klatret oppover tabellen. For noen kamper siden gjorde Milan-treneren valget om å legge om til 4-4-2, med Higuaín og Patrick Cutrone i tospann på topp. Denne endringen har ført til tre seiere på rad, og en foreløpig topp-fire plassering. Dette har de siste årene vært kamper som laget har pleid å avgi poeng i, og dermed er det et mer rutinert og voksent lag vi nå er vitne til under Gattuso.

Som rivalene sine i Inter gjorde også Milan en svært god jobb under sommerens overgangsmarked. Kanskje viktigst av alt var lånet av Higuaín fra Juventus. Fem mål på ni kamper lar høre fra seg, og som nevnt over, i tospann sammen med Cutrone har han sett enda sterkere ut.

Men, Milan gjorde flere smarte overganger i tillegg til den argentineren på topp. Samu Castillejo tok turen fra Villarreal i sommer, og har hittil bidratt i ni kamper for det nye laget sitt. I tillegg gikk Milan til innkjøp av Genoas Diego Laxalt, som har bidratt med sin arbeidskapasitet og sin slepne teknikk. 

Milan hentet også Pepe Reina og Mattia Caldara. Ingen av de har bidratt noe særlig, men Reina har tatt med seg viktig rutine inn i et ungt lag, samtidig som han er god konkurranse for Gianluigi Donnarumma. Caldara er sett på et av de største defensive talentene i støvellandet, og det er antatt at han vil forme et særdeles godt stopperpar med Alessio Romagnoli i fremtiden.

Gennaro Gattuso har fått skikk på Milan denne sesongen. Bilde: Ludovic Péron – Own work, CC BY-SA 3.0,

Og nettopp Romagnoli har bidratt sterkt denne sesongen. Den tidligere Roma-spilleren ble før sesongen utnevnt som kaptein av Gattuso, og han har ikke sett seg tilbake siden. Vanskelig å komme forbi, god i lufta og en naturlig leder er karakteristikker som passer bra på italieneren. I tillegg har han i det siste funnet veien til nettmaskene i to kamper på rad, intet mindre med det avgjørende målet for Milan på overtid i begge kampene. Romagnoli har definitivt stått fram etter at  Leonardo Bonucci forsvant i sommer.

Det er veldig moro at Milan har forbedret seg i det siste. Med et såpass ungt, og relativt urutinert lag er det dog naturlig at de varierer i prestasjonene. Fremtiden bør likevel være lys, med nevnte spillere som Cutrone, Donnarumma og Romagnoli, i tillegg til andre unge spillere som Frank Kessié og Davide Calabria.

Det gjenstår å se om de to lagene fortsatt ligger blant topp fire ved sesongslutt, men det er likevel svært positivt det som for øyeblikket skjer i Milano. Begge lag har forsterket seg defensivt så vel som offensivt, og de to trenerne virker begge to som at de greier å få det beste ut av laget. Det lover godt for de to tradisjonsrike klubbene.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

www.semprebologna.com

Legg igjen en kommentar