I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

 

En veldig merkelig runde er fullført, og vi hopper opp en million plasser. Når åtte spillere får mindre enn to poeng er det mange som ikke presterer, så det er utelukkende kapteinens skyld av vi får en så respektabel poengsum. Hele 42 poeng ble det jammen med på Sterling i hans siste kamp for Diff-laget. Utrolig deilig at gutten presterer denne runden, om ikke hadde det vært krise. Dessverre gjør jo dette at enda mer slenger han inn på laget. Chilwell får også en veldig god poengsum med 12. Utenom disse er det lite å skrive hjem om, og det er plutselig veldig mange svake ledd i laget som spiller lite.

Neste runde:

Så måtte det skje. Sterling sin eierandel går over den magiske grensa og han må fjernes fra laget. Min poenggarantist og mannen jeg kan takke for å ha reddet mange runder må nå vekk. Må nok snart ut med et WC for å bytte mer på laget, så det skjer nok ganske snart. Veldig mange spillere må egentlig ut av laget, men det tar jeg ikke enda. Manchester City har litt vanskelig runde, og mange aktuelle spillere har lav eierandel fra det laget og skal nok inn senere. Foreløpig må jeg satse på at benkesliterne mine har gode treningsuker og kjemper seg inn på laget. Sterling går ut og får med seg en haltende Jota ut av laget. Inn kommer to West Ham spillere som visste storform i helga og som har meget fint kampprogram fremover. Felipe Anderson og stjerneskuddet Diangana kommer inn.

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til:

Til denne runden benkes Kepa. Schmeichel og leicester har en lettere kamp mot en motstander som ikke er i form. Det holder med en defensiv fra Chelsea, så Rudiger får sikre CS om det ender opp med det. Med seg får han Alderwereild som møter et Crystal Palace som plutselig har beygynt å score mål og Chilwell som er i form. Det er sistnevnte jeg har mest troen på denne runden, er det for mye å be om nok en 12-poenger?

Midtbanen består av de to nyinnkjøpte West Ham guttene som skal leke seg sammen med Arnautovic mot Huddersfield. Disse gutta skapte veldig mange sjanser sist kamp, og Felipe Anderson kunne nok ha scoret fire mål med god uttelling. Satser på de leverer en god kamp før de møter tøffere motstand kampen etterpå. West Ham spillere kan uansett stå ganske lenge, så det er en langsiktig løsning også. Med seg får de to spillere jeg ikke liker å ha på laget. Mahrez ble satt inn sist kamp, City vant stort som forventet, men hvor i huleste var Mahrez?? Håpløs avgjørelse. Nå har jeg satt han inn, så han må jo bare bli stående. Møter vanskelig motstander og får kanskje ikke spilletid, så forventer lite her. Forventer også lite av chileneren ved siden av. Sanchez burde heller aldri vært på laget, men nå står han her, så han må også spille. Har startet de to siste kampene for Mourinhos mannskap. Om han fortsetter kan det alltid skje ting rundt han.

På topp starter alle spissene mine. Igjen, håpløst å sitte med Joselu og Gray, men får ikke gjort så mye med det heller. Dette er karer som fort spiller fra start, men som ikke har gjort det i det siste. Begge møter motstandere de kan score mot om de spiller, så det blir jo spennende å se. Vardy får kapteinsansvaret. Har i de fire siste kampene levert solide 2-2-1-1, noe som også er helt håpløst. Men må snart våkne, og når det ikke er bedre alternativer må han bli kaptein. Burnley slipper til ganske mye, er det for mye å håpe på at de igjen slipper inn fire mål eller mer?

Går inn i en runde uten spesielt tro på dette, men javel, kjør da!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar