Fotballsonens utvalgte for GW12 leverte så vidt over snittet med en poengsum på 63. I denne artikkelen oppsummerer vi den tolvte runden i Fantasy Premier League.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:

  1. Foyth – 15
  2. Robertson, Rondón og Paterson – 12
  3. Alexander-Arnold og Cavaleiro – 11

 

Rundens overraskelse:
Både Cardiff og Southampton viste bedring i form i sine hjemmekamper der de fleste nok hadde forventet at de skulle slite mer. Cardiff slo Brighton fortjent 2-1, og Brighton har nå sluppet inn 5 mål på sine 2 siste kamper. Southampton var på sin side svært nære en seier. Hadde de vært litt heldigere med dommeren hadde de gått opp til 2-0 og sannsynligvis sikret seg 3 viktige poeng.

Rundens skuffelse:
Mange hadde nok håpet på både ett og to målpoeng fra billigspissene Wilson og Arnautovic i sine kamper mot henholdsvis Newcastle og Huddersfield. Fasiten ble 2+2 poeng for de to mest eide spissene under 11 millioner. Kanskje enda mer skuffelse finner man i statistikken som viser at de kun hadde ett skudd hver.

 

Prisøkning (utvalgte):
Fraser – 6.1 -> 6.2
van Dijk – 5.9 -> 6.0
Sterling – 11.1 -> 11.2
Martial – 7.5 -> 7.6
Jiménez – 5.7 -> 5.8

Prisnedgang (utvalgte):
Bernardo Silva – 7.6 -> 7.5
Mahrez – 8.7 -> 8.6
Maddison – 6.9 -> 6.8

 

Underliggende stats (utvalgte):

  • Rondón gjør en svært god runde. I tillegg til sine 12 fantasy-poeng er han best på store sjanser (4), xG (1.5), mål (2), skudd (8), skudd i boks (7) og skudd på mål (4). Til 5.7 millioner, på et lag litt i dytten og med et fint program helt inn til julaften kan han absolutt være en fin spiller å vurdere om du trenger en differensial (valgt av 0.6%).
  • Bernardo Silva leverer 2 assist, men det kunne vært mer. De underliggende tallene viser 6 forsøk på assist, noe som er best denne runden. Han deler også førsteplassen for store sjanser skapt (2) med Jiménez og Hazard.
  • Fraser slår 11 innlegg, har 12 berøringer i feltet og 3 skudd. Ender dog med bare 1 assist, men til sin lave pris kan Fraser være en å holde på godt utover i sesongen. Programmet er derimot noe tøft, så her må man gjøre en avveining på om han kan holde det gående eller ikke mot topplagene.
  • Newcastle er laget med høyest xG denne runden på 2.50. Er laget til Benítez på vei inn i en god periode?

 

Lærdom fra helga:

  • Alonso nærmer seg å være et av de absolutt største «mustene» i spillet. Med sin offensive spillestil på et defensivt solid Chelsea som scorer mye mål er han en viktig brikke i laget, og når nesten 50% eier han er det bare å komme seg på toget for de som enda ikke har gjort det. Dyreste forsvarsspiller, ja, men er også spilleren med flest poeng på hele spillet hittil.
  • Wolves spiller gode kamper mot topplagene og holder nesten nullen mot Arsenal. Med Huddersfield (H) og Cardiff (B) de to neste kampene bør man kunne forvente gode poengsummer fra spillere som Doherty, Patricio og Jiménez.
  • Martial bare fortsetter og fortsetter, nå også mot Manchester City. 13-15-9-10-7 er poengfangsten siste 5. Kanskje må man rett og slett komme seg på dette toget. Manchester United har et forholdsvis ok program frem til over nyttår, og skal man først inn her er det Martial som bør på for øyeblikket.
Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar