Da var det ferdig. Over for denne gangen. Eliteserien 2018 takket for seg med en meget spennende serierunde som tilslutt resulterte i at Start og Sandefjord ble lagene som tok turen ned, og Stabæk endte opp på play-off. Lengre oppe vant alle topplagene, noe som gjorde at Molde stakk av med sølvet. I Fantasy var det gode poengsummer på flere populære spillere, og spesielt de som satset på spiss-rush kan ha endt opp over 100-tallet i poengsum denne runden.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver runde, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Nå går vi inn i en landslagspause, så man har god tid å tenke godt igjennom hva neste trekk skal bli.

Flest poeng:
1. Magnus Wolf Eikrem (Molde) – 15
2. Mos (Strømsgodset) – 13
2. Bård Finne (Vålerenga) – 13
2. Ibrahima Wadji (Haugesund) – 13
3.Leke James (Molde) – 12
3.Arnor Smarason (Lillestrøm) – 12


Rundens overraskelse:
Hva skal man si? Det var vel en siste serierunde som leverte varene i de fleste oppgjørene. Det var få veldig store overraskelser vi satt igjen med til slutt. Det er en runde som traidsjonelt sett har vært målrik, men i en sesong hvor spissene har underprestert, må det sies å være overaskende at så mange plutselig skal levere så solide poeng. Mange har sittet med spissrush klar til denne runden, og det må føles deilig at det er mange som scorer og mange av dem var populære valg.

Rundens skuffelse:
Her kommer vel det som egentlig er den store overraskelsen for mange, men som også var en gigantisk skuffelse. Rosenborg. Føler vi har nevnt dette laget mange ganger som skuffelse. De vinner serien, det er greit, men de har gjentatte ganger vært skuffende med fantasy-øyne, spesielt offensivt. Nå var det kanskje mest som satt med defensive spillere og regnet med de skulle ha en liten parademarsj hjemme for å avslutte sesongen med stil. Adegbenro og Helland var plutselig tilbake i flere lag også som kapteiner. Etter å ha sett lite overbevisende ut nesten hele sesongen, med tanke på at de faktisk vinner serien, fortsetter de denne runden. Meling, Hedenstad, Helland, Adegbenro, Bendtner, Søderlund og Østbø er noen av spillerne som var på manges lag denne runden som man regnet med endelig skulle slå til. Det klarte de så absolutt ikke.

Prisøkning (utvalgte): 
Sesongen er over, så denne utgår. Men til neste sesong vil nok følgende spillere være en god del dyrere:

Tønne
Smarason
Eikrem
Akintola
Hestad
James
Nguen

Prisnedgang (utvalgte):
Sesongen er over, så denne utgår. Men til neste sesong vil nok følgende spillere være en god del billigere:

Bendtner
Adegbenro
Søderlund
Ulland Andersen
Haugen
Ohi
Gjertsen

Sesongens lag:

 

Takk for i år, følg med til neste år for flere gode tips og artikler om fantasy eliteserien.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar