Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng

1. Leroy Sané – 19 poeng

2. Raheem Sterling og Aaron Mooy – 16 poeng

3. Stuart Armstrong og Trent Alexander-Arnold – 14 poeng

 

Rundens overraskelse

Hvem hadde ikke minst én forsvarsspiller fra Wolverhampton på sitt Fantasy-lag før denne runden? Hjemme mot et Huddersfield som før runden kun hadde scoret 6 mål og nå sammen med Crystal Palace har scoret minst mål i år med 8 mål, så resultatet i denne kampen ut til å være forutbestemt. Slik ville ikke David Wagner og Aaron Mooy ha det, som dro fra Molineux Staduim med tre poeng OG clean-sheet.

 

Rundens skuffelse

At Manchester United skulle spille uavgjort hjemme mot Crystal Palace denne runden var umulig å se for seg. Hjemme på Old Trafford mot et lag som kun har scoret åtte mål så langt i sesongen lyste hjemmeseier lang vei, spesielt med tanke på formen Anthony Martial har hatt i det siste. Likevel var det London-laget som skapte flest sjanser og var nærmest en seier, noe som må kunne sies å være et skudd i baugen for Mourinhos topp fire-plan før nyttår. De som hadde forsvarsspillere fra noen av lagene kan prise seg lykkelig for clean sheet-poengene, men det er vel det eneste positive å ta ut fra den kampen med tanke på offensive spillere.

 

Prisøkning (utvalgte):

Felipe Anderson (West Ham) – 6,9 -> 7,0

Leroy Sané (Manchester City) – 9,2 -> 9,3

Aymeric Laporte (Manchester City) – 6,0 -> 6,1

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) – 5,1 -> 5,2

Lucas Digne (Everton) – 4,8 -> 4,9

Raheem Sterling (Manchester City) – 11,2 -> 11,3

 

Prisnedgang (utvalgte):

Eden Hazard (Chelsea) – 11,2 -> 11,1

Aaron Ramsey (Arsenal) – 7,4 -> 7,3

Nathan Redmond (Southampton) – 5,3 -> 5,2

Danny Ings (Southampton) – 5,5 -> 5,4

Jamie Vardy (Leicester) – 9,0 -> 8,9

Mamadou Sakho (Crystal Palace) – 5,0 -> 4,9

Mateo Kovacic (Chelsea) – 5,9 -> 5,8

 

Underliggende stats (utvalgte):

  • For øyeblikket er det Pierre-Emerick Aubameyang og Sergio Agüero som er toppscorer i Premier League med 8 mål hver, like mange som Huddersfield og Crystal Palace har til sammen. Agüero kom ikke til de store mulighetene mot West Ham, men at argentineren ikke scorer i en 4-0-seier er uvanlig. Det begynner det å tette seg til i toppscorerteten, hvor Raheem Sterling, Eden Hazard, Harry Kane, Mohammed Salah, Aleksandar Mitrovic og Glenn Murray nå alle står med syv mål hver. Kun Eden Hazard av de med syv mål scoret ikke denne helgen.
  • Manchester City har for øyeblikket scoret dobbelt så mange mål som byrival Manchester United. De blå står med 40 mål på 13 kamper mens de røde har 20 mål. I tillegg har City kun sluppet inn 5 mål mens de røde djevlene har latt 21 mål gå forbi David De Gea på 13 kamper. Manchester United er det eneste laget blant topp 10 på tabellen som har negativ målforskjell.

 

Lærdom fra helga

  • Manchester City og Liverpool leverer nok en gang, både offensivt og defensivt. Så lenge man ikke hadde Jordan Henderson, som fikk rødt kort denne runden, skulle man klare seg bra. Sané og Sterling begynner å se ut som hete kandidater, selv med Pep Guardiolas rotasjonsmentalitet.
  • Roberto Firmino leverte endelig målpoeng igjen. Forrige gang han scoret et mål var gameweek 5, og forrige målgivende kom i runde tre. Denne runden leverte han både mål og assist og sto til slutt med 12 poeng. Likevel ble han slått av lagkamerat Trent Alexander-Arnold, som med både mål og clean sheet til slutt sto med 14 poeng. Hvordan velge mellom Alexander-Arnold, Robertson, Mané, Salah, Shaqiri og Firmino er vanskelig, men de burde være kandidater til alles Fantasy-lag.
  • Tottenham viste Chelsea hvor skapet skulle stå på Wembley denne helgen, og påførte Sarri sitt første tap i Premier League siden han kom til England. Med målpoeng på hele Tottenhams farlige kvartett Alli, Eriksen, Son og Kane kan det se ut som om den påståtte dårlige sesongstarten for Tottenham er over. Å bytte ut Lucas Moura nå for en av de tre forrige nevnte midtbanespillerne kan begynne å se ut som en god idé.
  • Fulham, som fortsatt ligger sist på tabellen, så dødsdømt ut for en uke siden. Nå har Ranieri kommet for å redde klubben fra nedrykk, og han begynner med tre poeng hjemme mot Southampton. Mitrovic leverer to mål samtidig som André Shürrle får et mål, og med optimismen rundt trenerbyttet hos London-klubben kan man lure på om Fulham skal klare å overleve likevel.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar