I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

 

Grunnet kurs sist uke for undertegnede ble det ingen artikler til dere som følger spent med på hva Diff-laget foretar seg inn mot helga. Jeg endte opp med å ta en -4. Joselu ble byttet mot en mer attraktiv Ayoze Perez, og Knockaert ble kastet ut til fordel for deilige Leroy Sane. Leroy Sane, der har du en spiller der. Undertegnede er meget fornøyd med å ha en av sine største FPL-favoritter på laget, så blir det spennende å se hvor lenge han blir. Denne runden gjorde han nesten hele runden for laget med sine 19 poeng. Var også visekaptein, og jeg er så irritert på den forbanna chileneren hos de røde djevlene som kom inn sent i kampen for å bare være dårlig i fotball. Ekkelt og fryktelig irriterende. Det der gidder jeg ikke mer, hans tid er over! Ellers er det Digne med seks poeng og Vardy med åtte poeng som gjør det ok. Resten er egentlig ræl denne runden. 46 poeng er like under snittet, og det ble røde piler på gutta. Dette må snu!

Runde 14:

Det første som skjedde da jeg landet på gardermoen 10 min etter 16.00-runden var over var at jeg slengte Alexis Sanchez på hodet ut av laget. Hele flyturen fra Stavanger hadde jeg sittet og irritert meg over at jeg har hatt han på laget. Det er rett og slett trist å se han spille fotball om dagene. Hvem vet, kanskje han en dag kommer tilbake? Her erstattes han derimot med en Alli som viser seg å være i storform. Jeg ønsker flere spillere fra Tottenham i juleprogrammet om de ikke blir for populære, så da passer det fint å ta med han inn mot helga. Gutten liker å spille toppkamper og kan fort score mål mot tøffe Arsenal. Spissrekka forsterkes også, ved at Gray byttes ut til fordel mot Alvaro Morata. Morata har vært på laget før uten å imponere. Nå møter han grei motstand, og også et helt greit kampprogram. Håper og tror at -4 blir forsvart denne gangen.

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til runde 14:

Begge keeperne mine har gode kamper til helga. Det blir derimot Kepa som får sjansen da jeg tror Chelsea møter svakere motstand og mindre uforutsigbar motstand enn Leicester. Med seg får han også Rudiger fra Chelsea. Dobbel opp med Chelsea dermed, krise om nullen ryker. Alderweireld og Chilwell spiller også, men her er det litt tøffere. Det er kanskje offensive bidrag, spesielt fra den unge engelske backen jeg må håpe på.

Midtbanen ser for første gang på lenge veldig spennende ut synes jeg. Felipe Anderson har et nydelig kampprogram fremover og er en spiller som enten får 2 poeng eller 13+ poeng. Har gjort meg innforstått med dette, ettersom det er så deilig når de høye poengene kommer. Alli har jeg forklart litt lengre oppe at er en mest langsiktig løsning. Spiller derimot et London-derby som kan bli veldig underholdende og alt kan skje. Med seg får han to Manchester City spillere. Begge startet i midtuka mot Lyon, men jeg tror jo at begge starter nå også. Skal man tro Guardiolas uttalelser så er Sane helt bankers på laget, han blir dermed også min kaptein. Hjemme mot svakere motstand koser City seg, i så fall er Sane i så god form at det bør bli gode poeng på den unge tyskeren. Mahrez får igjen sjansen fra start. Han har egentlig ikke levert ganske svakt for meg og henger i en litt tynn tråd. Virker som det står mellom han og Sterling, og ettersom Sterling spilte 90 i uka og i mange kamper på rad, kan det fort være på tide med Mahrez fra start. I så fall blir jeg veldig glad.

Spissrekka ser også ganske spennende ut synes jeg. Dette er tre gutter som absolutt kan score mål denne runden. Alle spiller hjemme mot motstandere som fort kan slippe inn mål. Morata var nært å få være kapteinen til runden, og om ikke Sane hadde vært i så god form hadde han vært soleklar. Fulham er vel ikke helt friskmeldt enda? Jeg tror de blir slaktet av Chelsea. Ayoze har ikke vært veldig god i år, men han er i hvert fall fast på et lag som er i form (?) og har mange gode kamper nå. Ikke så offensiv i år som jeg skulle ønske, men en skikkelig luring. Vardy har også skuffet litt etter jeg satt han inn. Har vært halvskada og det har preget han ser det ut som. Scoret sist runde og virker å være tilbake nå, så håper han kan ta det med seg inn i denne helga og dunke inn noen kasser mot ustabile Watford.

Denne runden har jeg så tro på å klatre mange plasser, kanskje til og med en million plasser?? Kjør da!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar