Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest Poeng:

Pierre-Emerick Aubameyang- 16 poeng

Andros Townsend – 14 poeng

Chicharito13 poeng

Rundens overraskelse:

Denne runden var på forhånd sett på som en derbyrunde med 3 derby på søndag, men vi finner rundens overraskelse på lørdag. Rafa Benitez sitt Newcaste hadde to strake seire før de tok imot West Ham på hjemmebane og mange regnet nok med at det kom til å bli 3 poeng her, og kanskje en clean sheet på FPL. Men West-Ham gjorde en veldig god match og vant 3-0. Mange hadde nok håpet på flere målpoeng enn en enslig assist på Marko Arnatovic men det var en annen mann som stjal overskriftene. Den lille erten, Chicharito, scoret to mål og tok med seg 3 bonuspoeng som ga han totalt 14 poeng denne runden, og han ble med det rundens nest beste spiller på FPL.  Hvis mannen fra Mexico får en garantert startplass kan han være et scoop, han koster 6,2 og er kun eid av 1,5 % spillere. Programmet til The Hammers ser også veldig lovende ut de syv neste rundene.

Rundens skuffelse:

Mange hadde kjøpt Anthony Martial før denne runden og med tanke på at Manchester United skulle møte et fryktelig åpent Southampton forsvar på bortebane virket det som en solid og lur investering. Desverre startet Martial på benken og kampen endte med 2-2 etter at Southampton tok ledelsen 2-0.  Manchester United skuffet også stort i denne matchen. Mange begynner for alvor å tvile på om at Mourinho er rett mann for klubben og det skal bli spennende å se hvordan det går fremover. På onsdag venter Arsenal på Old Trafford og det kan fort bli en rysare av en fotballkamp. En annen skuffelse for mange var nok at Sergio Aguero var plassert på tribunen av Pep Guardiola for å få litt etterlengtet hvile. Rapporter etter kampen sa også at argentineren har litt småskader og er svært usikker til morgendagens match mot Watford.

Prisøkning utvalgte:

Felipe Anderson –  £7.0 > £7.1

Harry Kane – £12.3 > £12.4

Pierre-Emerick Aubameyang –  £10.9 – £11.0

Prisnedgang utvalgte:

Eden Hazard – £11.1 < £11.0

Lucas Moura –  £7.1 < £7.0

Erik Lamela – £6.4 < £.6.3

Lærdom fra helga

  • Eden Hazard ser ikke lenger ut som en spiller man må ha på sitt fantasylag. Mot Fulham sprudlet ikke belgieren slik vi er vant til å se han og det ble kun en assist og null bonus poeng for Hazard.
  • En spiller man bør finne plass til er Arsenal sin mann på topp Aubemeyang. Han er nå toppscorer i Premier League med 10 scoringer og selv om han til tider spiller flanke ser det veldig bra ut med tanke på både mål og målpoeng for Pierre-Emerick.
  • Det er viktig å ha en spillere på benken i FPL som spiller fast. Vi går inn i en svært travel juleperiode og mange lag vil rullere på spillere. Sergio Aguero ble hvilt mot Bourmouth og vi vil nok se mange slike tilfeller i rundene som kommer.
  • Bourmouth sin spydspiss Callum Wilson kan score mot alle.
  • Liverpool slipper ikke inn mål på Anfield. Denne sesongen er det kun Cardiff som har scoret på Liverpool sin hjemmebane. Her vil det være mulig å kunne doble med Liverpool bakover på banen for å sikre seg gode poengfangster fremover.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar