Da er julen nær, noe som betyr fotball og Premier League nesten hver dag. Vi i fotballsonen elsker desember! Ikke bare får vi se mye fotball, men det er nå man ser store forskjeller i hvem som kan FPL og hvem som har truffet litt tilfeldig så langt i sesongen. Spillere skal rulleres, managere skal irritere, skjermes skal knuses og FPL-karrierer skal knuses. Klarer noen å navigere seg trygt fremover nå er det så mye å hente, så nå må alle følge med. Vi skal prøve å ta hensyn til hvem vi tror hviles i tipsene våre, men vi kan egentlig aldri vite hvem som spiller. Det eneste vi vet og vi har erfart over flere år med FPL, nå må man være TÅLMODIGE!

Keeper:


Lukasz Fabianski– 4,5 – West Ham (Cardiff, H)

Bankers bak for The Hammers! Polakken er en FPL-favoritt og vil nok sørge for solide poeng denne runden og egentlig ellers i desember. Pellegrino begynner å få orden på West Ham. De sprudler offensivt og ser tryggere ut defensivt. Fabianski har alltid høy redningsprosent i alle lag han spiller for. Dette sørger for mye BPS. Bare dette er en god grunn til å ha han, men legg til at de bør ha en fair sjanse til å få en CS mot Cardiff, så er det rimelig digg å stå med han på laget ditt.

Forsvar:


Trent Alexander – Arnold – 5,3 – Liverpool (Burnley, B)
Et usikkert kort til denne runden må vi innrømme. Det vi tror, er at Robertson blir hvilt denne kampen. Da kommer fort Moreno inn på laget for 4,2 og kan friste mange. Vi satser på at Trent ikke blir hvilt denne kampen, i så fall kan han være en god kilde til poeng mot et svakt Burnley. Liverpool vil mest sannsynlig dominere spillet og ligge med offensive backer. Da vet alle at Trent er veldig offensiv. Burnley er i år et ganske svakt fotballag, de bør ikke klare å score mot et Liverpool som spiller opp mot sitt normale nivå.

Ben Chilwell– 5,2 – Leicester (Fulham, B)
Leicester virker å være veldig i siget. De får med seg poeng og vinner jevne oppgjør for tiden. Det folk flest kanskje ikke legger merke til uten å lese seg opp på statistikk er at laget også fremstår som et av ligaen beste defensive lag. De slipper til utrolig få sjanser, noe som legger et godt grunnlag for offensivt spill. Backene soper inn bonuspoeng og ser farlige ut i hvert angrep. Chilwell har vært en åpenbaring i år, noe som har resultert i at han nesten er bankers i landslagstroppen til Southgate. Som alle populære venstrebacker i FPL er han offensiv og kan få tosifra poeng ofte.

Lucas Digne – 4,9 – Everton (Newcastle, H)
Nok en venstreback. Vi elsker venstrebacker i år. Enda viktigere, BPS-systemet elsker venstrebacker i år. Om et lag holder nullen er det nesten uansett venstrebacken som ligger an til tre bonuspoeng. Dette gjelder i stor grad Digne. Den franske backen figurerer alltid høyt oppe på oversikten over BPS hver kamp. Har også fått fullstendig kontroll over de fleste dødballer i laget, noe som er veldig attraktivt når kjempen Mina er inne på laget. Liker seg også fremme i banen for å bidra med målpoeng i åpent spill. Er en gullgruve for den prisen, så han må hentes før han øker betraktelig mer!

Midtbane:


Mohamed Salah – 13,0 – Liverpool (Burnley, B)
Det ble lite poeng sist kamp på vår egyptiske favoritt. Kunne som alltid endt opp med veldig mange poeng om man ser hva han bidrar med på banen, men det ble bare en slik kamp der det ikke ville seg. Han ble byttet ut i det 75.minutt, og bør være klar til start mot Burnley. Vi velger å tro at det var for å hvile han og ikke noe annen grunn. Dermed spiller fort Salah mot Burnley, og det kan fort bli skummelt å sitte uten. Som skrevet tidligere, Burnley er veldig dårlige i år. Den bunnsolide muren de har vært kjent for er helt fraværende. Det er få ting som tyder på at dette skal snu mot et av ligaens beste lag. Dette blir fort mange mål for de røde. Salah er et av de sterkeste kortene og heteste kapteins-alternativene denne runden!

Heung-Min Son– 8,3 – Tottenham (Southampton, H)
Spilleren alle elsker. Bortsett fra Kanskje Arsenal fansen etter helgas (litt billige) straffespark. Er nå tilbake på sitt beste og bør være klink i laget. Er et uromoment som alltid kommer til farligheter. Alle husker vel fjoråret når han ble årets spiller? Dette viser hva som bor i han. Er en veldig egoistisk spiller, men en spiller som ofte lykkes med det han prøver på. Når Sir Harry Kane skal ringe julen inn for Spurs vil man ha med flere gutter på juletoget, Son er en billig billett til toget som fort kan ende opp i fremre vogn. Sagt med mindre analogiske ord, han kan eksplodere (litt analogi da..).

Felipe Anderson – 7,1 – West Ham (Cardiff, H)
Felipe Anderson har plutselig blitt en veldig populær spiller på FPL. Fra å være han som varierer så mye er han i ferd med å bli en ganske jevn spiller som nesten er talismanen i dette laget. En nydelig fot, dribleferdigheter, egoistisk spillestil, et øye for deilige mål. Nei, det er ikke Dmitri Payet i glansdagene sine for West Ham jeg beskriver, det er kanskje hans arvtager? Kampprogrammet til West Ham er så pokkers grønt nå at han kanskje er et must? Problemet er at han bare blir dyrere og dyrere, så det gjelder å ikke vente for lenge om man vurderer gutten fra Brasil.


Ryan Fraser– 6,2 – Bournemouth (Huddersfield, H)
Bournemouth er et av årets mest positive lag. Der de tidligere har slått til med ganske gode prestasjoner i enkelte kamper virker de å være veldig jevne nå. De gjorde seg absolutt ikke bort mot Manchester City i helga, med litt bedre uttelling kunne de nesten fått med seg et resultat her også. Alle som så kampen fikk nok øye på denne lille, energiske spilleren som løp rundt på banen og som var en konstant uromoment. Har vært blant ligaens beste spillere denne sesongen, noe man også ser når man sammenlikner FPL-poeng. Står bak mye Bournemouth gjør og bør nok være klink i laget. Howe har fått litt mer brede med blant annet Stanislas tilbake, men vi tror vel ikke at Fraser skal hviles når han er så viktig for dem?

 

Leroy Sane – 9,4 – Manchester City (Watford, B)
Alle bør ha mins ten Manchester City-spiller. Hvem man skal velge fremover er det vanskelige. Nå spilte plutselig ikke Aguero, hvem blir neste. Det var nok flere som nesten regnet med at Sterling skulle hviles i helgas kamp, noe han til flere manageres frustrasjon ikke gjorde. Selvfølgelig fikk han også med seg en helt grei poengsum. Undertegnede kan ikke skjønne noe annet et at han hviles denne kampen. Kampene kommer så tett nå, og det er få andre anledninger som er så gode som denne gangen å hvile han. Dermed går vi for Leroy Sane denne gangen. Selvfølgelig er det nok han som benkes og Sterling som scorer tre mål. Hva vet vel vi, Pep er umulig uansett. MEN, Sane har sett meget god ut og når han er i form er prisen på 9,4 veldig lav på en slik spiller.

 

Angrep:


Harry Kane – 12,4 – Tottenham (Southampton, H)
Ah, the one-season wonder, mannen som bare scorer på straffespark, mannen som feirer jul uten sokker. SIR Harry Kane of England er tilbake på alles lepper. Det er den tiden av året igjen nå. Kampene kommer tettere for topplagene både i CL og i PL, hvem spiller alltid 90, jo the one and only HurriKANE. Heldigvis har han rukket å se bedre ut sammen med Tottenham nå til man begynner å se til de hvitkledde. Har scoret åtte mål til nå i sesongen, så han er godt i gang, men man venter kanskje på de hefite poengsummene. Desemberprogrammet til Tottenham er nydelig, noe som gjør at man kanskje bør vurdere å få flere spillere på. Ender man opp med Kane får man nok solide poengsummer. Er fortsatt litt for lavt i banen hvor han skal involvere seg for mye spør du enkelte, men skudd og touch i boks er på vei opp, og med Son, Eriksen og Alli bak seg trenger han kanskje ikke å hjelpe så mye til bak i banen lengre. I fjor ble det tre mål to kamper på rad i desember, dette kan fort skje igjen!

Marko Arnautovic– 7,1 – West Ham (Cardiff, H)
Mannen med knærne man aldri vet er i orden eller ikke. Trener visstnok aldri i starten av uka etter en kamp. Nå ble han tatt av etter 70 min, noe vi tror var med tanke på å få han klar til Cardiff. Til tross for overaskende lave poengsummer i det siste er han utrolig viktig for West Ham. Han er et angrep alene, og om man ser høydepunkter skjønner man at han fort kunne endt opp med mange flere mål enn de fem han har nå. Spilte ikke spydspiss sist, men fant rollen sin bak spissen veldig godt. Har da gode alternativer foran seg han kan tre opp både på kant og sentralt, samtidig som han kan komme i gode skuddposisjoner. Vi tror jula blir fin for Arnautovic og festen begynner nå!  

Benk:
Boruc (4,0, Bournemouth), Peltier (3,8, Cardiff), Kamara (4,3, Fulham), Suttner (3,8, Brighton)

 

Rundens kaptein:
Harry Kane – 
 I tett konkurranse med Salah velges Kane denne runden. Southampton valgte å sparke manageren sin før runden, og da kan det være at de fremstår enda mer kaotisk enn de har gjort i sesongen. Dette kan bli veldig stygt for dem og da står Kane klar! Dette er en kamp der det er utrolig skummelt å gå uten den engelske spissen.

Rundens billigspiller:
David Brooks (5,1) –
Bournemouths angrepsspill imponerer mange i år. En av grunnene til dette er unge David Brooks. 21-åringen var nesten helt ukjent før sesongstart, men har nå blitt en spiller mange kanskje ser etter når de skal ha noen enablere. Løper sammen med Fraser veldig mye og havner ofte i gode posisjoner. Står med tre mål og en målgivende, og hjemme mot Huddersfield kan har fort pynte på dette. Startet ikke mot Man City, så bør være pigg om han får sjansen på tirsdag.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Heung-Min Son (2,1%) –
At Son kun er eid av 2,1% er veldig forståelig. Toget har kanskje akkurat startet å gå nå, og flere vil nok ha noen flere bekreftelser først. Spørsmålet er om man da kommer på for sent. Den populære kantspilleren har endt på over 170 poeng de siste to sesongene og vist gang på gang at når han starter å se spennende ut holder han dette nivået over lengre perioder. Vi tror Son får veldig mange poeng denne måneden, så det kan være veldig mye verdi her for betydelig billigere penger enn andre spillere som kan sammenliknes med han.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Matt Doherty (17,6%) –
  Wolves er i veldig dårlig form for tiden når mans er på poengene. DE har ikke holdt nullen i syv kamper heller, så ting stemmer ikke helt. Med denne formen skulle de nok helst ha møtt en svakere motstander enn Chelsea denne runden. Har vist tidligere i sesongen at de kan spille bra mot storlag, men nå taler nok formen såpass imot at man trygt kan benke populære Doherty.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar