I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

Javel, da var to rundet gjennomført. Grunnet travle dager ble det ikke skrevet noen artikkel før runde 15 eller gjort noe med det laget. Denne gangen ble dermed to spillere dessverre over 7,5% pågrunn av voldsom handel av folk mellom rundene. Dette var Sane og Felipe Anderson. GW 14 gikk best av disse rundene. Der ble poengsummen 56, syv poeng over snittet. Her leverte flere av gutta fine kamper, med Felipe Anderson, Chilwell, Rudiger, Kepa og Vardy med gode poeng. Sane var kaptein og dro inn 10 poeng. GW 5 kom fort og sendte meg ned igjen noen plasser dessverre. 39 poeng var resultatet der, med kun Schmeichel, Sane og Mahrez som leverte. Alli var dessverre kaptein fremfor en av City-gutta, og det endte jo selvfølgelig med to usle poeng. Mahrez sine 13 er nydelig, og det ser ikke ut som om han blir kjøpt av altfor mange enda.

Runde 16:

Jeg fikk spart om to bytter ettersom jeg ikke foretok meg noe mellom GW 14 og GW 15. Disse ble brukt på de å bli kvitt spillerne som gikk over den magiske 7,5 % grensa. Sane og Felipe Anderson måtte dessverre ut av laget. Trenden i år er at ganske mange spillere ligger på 10-20 % eierandel, mens veldig få har en helt syk eierandel. Dette gjør det litt vanskelig må jeg innrømme. Heldigvis er det ikke så mange som har hentet Spurs spillere enda, så dermed kommer Son inn på den ene plassen. Håper jeg kan gå noen runder fremover med dobbel dekning fra dem. Jeg tar også en mer langsiktig overgang når jeg henter Schurrle. Han har vanskelig kamp nå, men resten av desember ser grei ut. Vil nok bidra fint for Diff-laget fremover for et Fulham som kanskje ser litt sterkere ut med Ranieri?

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til runde 16:

Begge keeperne mine har gode kamper til helga. Veldig usikker på hvem som skulle få sjansen, men endte på Kepa. Tottenham har en ganske sterk målhistorikk mot Leicester, dermed velges Kepa. De spiller mot Man City, går nok ikke bra. Håper dette blir en av de jevne og interne oppgjørene man ofte har mellom gode lag der kanskje ikke målene renner inn. Foran seg får Kepa Chilwell og Alderweireld som spiller mot hverandre. Blir vel mål til begge lag dette, så her må jeg ha offensive bidrag. Digne er siste mann ut i bakre ledd. Han gjør tydeligvis alltid noe BPS-systemet liker når han ender opp med bonus til tross for at nullen sprekker. Kommer til veldig mange innleggsmuligheter og har høy expected assists. Gutten tar også de fleste dødballene plutselig, så her kan det bli gode muligheter for poeng mot er Watford som er veldig ustabile.

Midtbanen er jeg litt skeptisk til denne runden. Alli og Son tror jeg kan få gode runder, mens de andre kanskje ikke. Alli bør starte ettersom han startet på benk sist. Har en offensiv rolle i laget, og om Tottenham produserer sjanser kommer han til flere muligheter for mål. Unge Alli blir også min kaptein denne runden. Son fikk 90 minutter sist, noe som ikke er et veldig godt tegn og han risikerer nok å starte på benk denne gangen. Han ser derimot ganske pigg ut og Tottenham fremstår mye bedre med hans direkte spillestil. Kommer til mange sjanser hele tiden, så om han spiller leverer han nok. Felipe Anderson måtte ut, dermed sitter jeg kun igjen med Diangana fra the Hammers. Gutten har ikke startet de siste to kampene og han virker å være litt bak i køen nå. Men i en tett program kan han plutselig starte. I så fall er han offensiv og involvert i mye av spillet. Min spiller i Pep-rulett blir kun Mahrez denne kampen. Han var svært god sist kamp, men nå er motstanderen tøffere. Om det blir Sane sin tur å hvile nå får nok Mahrez sjansen, men det er umulig å forutsi. Er uansett alltid en trussel om han er på banen.

Spisserekka har jeg lite troen på. Morata hjemme mot Man City, njaaa. Vardy halvskada og hjemme mot Tottenham, njaaa. Perez hjemme mot Wolves som kommer fra en imponerende seier, njaaa. Alle kan jo alltids score, men jeg må si jeg er ganske pessimistisk.

Ikke en god følelse denne runden, men der nede på rankingen jeg ligger bør det være mulig å klatre vel? Kjør da!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar