Forrige runde tok Fotballsonens fantasy-lag smått utrolige 111 poeng! Vi går for å levere nok en gang og gir deg tipsene foran gameweek 17.

 

Keeper:
Lukasz Fabianski – 4,6 – West Ham (Fulham, B)

West Ham er i god form og møter et svakt Fulham. Det gjør at vi gir fornyet tillit til Fabianski, som har levert forholdsvis bra med poeng den siste tiden og er et budsjettvennlig alternativ.

 

Forsvar:
David Luiz – 5,6 – Chelsea (Brighton, B)

Luiz var fryktelig god mot City sist, og fikk også hele 15 poeng etter både scoring og clean sheet. På sine siste fire har brasilianeren hele 31 poeng, og han skal være klink i laget. Chelsea møter Brighton, som riktignok har vært i grei form den siste tiden, men scorer lite mål.

Matt Doherty – 5,1 – Wolverhampton (Bournemouth, H)
Bournemouth er bra offensivt, men man velger ikke Doherty først og fremst for de defensive poengene. Wolves er riktignok forholdsvis bra defensivt, men det er tre mål og tre assist som gjør at han er en konstant trussel. Han kunne også hatt så mye mer om uttellingen hadde vært bra, for ingen backer er mer offensive enn Doherty.

Sead Kolasinac – 5,0 – Arsenal (Southampton, B)
Ser man på de underliggende tallene er det dog en mann som har vært enda bedre offensivt enn Doherty den siste tiden. Kolasinac har nest flest touch i motstanders boks på de siste fem, av alle spillere! Nært assist i sine tre siste, og hadde to i kampen før det. Strålende valg til 5.0!

 

Midtbane:
Raheem Sterling – 11,6 – Manchester City (Everton, H)
Man trenger nesten ikke argumentere for Sterling lenger. Involvert i alt City har offensivt, og leverer målpoeng på bestilling. Et hett kapteinsalternativ denne runden!

Christian Eriksen – 9.3 – Tottenham (Burnley, H)
Stod over sist, og selv om han spilte mot Barca i midtuken bør han være bankers her. Fire assist på sine tre siste starter, og med Trippier ute har han alt av dødballansvar. Den lille frykten er at han kan bli matchet forsiktig grunnet skadeproblemene som har gjort høsten vanskelig, men Eriksen ser ut som et strålende valg her. Son er et billigere alternativ, men her er vi mer usikre på spilletid.

Felipe Anderson – 7,3 – West Ham (Fulham, B)
Levert veldig bra i fire av de seks siste, og er i god form for tiden. Vartet opp med en utsøkt scoring sist, og leverte også en assist.  I disse kampene har han også vist seg som en bonusmagnet, og mot et Fulham som lekker som en sil ser han ut som et strålende valg.

Ryan Fraser – 6,3 – Bournemouth (Wolverhampton, B)
Wolves holder sjelden nullen, og Fraser er ofte involvert når Bournemouth scorer mål. Har hatt en fantastsk høst, men har fortsatt en fin prislapp og får tillit på laget her.

 

Angrep:
Harry Kane – 12,5 – Tottenham (Burnley, H)
Baklengsmålene pleier å renne inn for Burnley når de møter topplagene, og Spurs har sett ut til å være i stadig bedre form. Det samme gjelder Harry Kane, og med fire mål og to assist på sine fem siste starter er det nesten så man kan forvente poeng.

Pierre-Emerick Aubameyang – 11,5 – Arsenal (Southampton, B)
Ingen har levert målpoeng hyppigere enn Aubameyang etter at han kom til Arsenal, og gaboneren har vært i bra form den siste tiden. Skuffet litt med ”bare” en assist mot Huddersfield, men vi ser ingen grunn til å ta ham ut før Soton-matchen.

Salomon Rondon – 5,8 – Newcastle (Huddersfield, B)
Etter en fryktelig svak periode har Rondon våknet til liv, med noen mål og assist her og der. Han er blant de som har avsluttet flest av alle de siste fem rundene, og mot Huddersfield er det muligheter for flere målpoeng. Velges først og fremst på grunn av prislappen.

 

Rundens kaptein:
Harry Kane – Tok 12 poeng i sin forrige start, mot Southampton. Nå venter Burnley, som om mulig er enda svakere for tiden. Kommer til å få kapteinsbindet av svært mange denne runden, og vi blir med på The Kane-train denne runden.

Rundens billigspiller:
Javier Hernandez – 6,4 – Med Arnautovic ute er Hernandez plutselig mannen de ser etter i West Ham, og med den gode formen og et svakt lag på motsatt halvdel bør det være mulighet for å følge opp den gode scoringsformen. Tre mål og én assist på de tre siste, og hadde budsjettet strekt til ville han være inne på laget.

Rundens diff (Valgt av maks 7,5%):
Son Heung-Min (6,5%) – Vi gikk for Christian Eriksen i laget, så for å få begge nevnt så går vi med Son som ukens diff. Fem målpoeng på de siste fire er meget sterkt, og vi tror på flere mot Burnley. Det eneste usikkerhetsmomentet er at han har spilt mye den siste tiden, og at både Lamela og Lucas Moura er alternativer.

Rundens donk(Valgt av minst 15%):
Sadio Mané (22,1%) – Uten scoring på de siste fem, og brant noen voldsomme sjanser i Champions League i midtuka. Har aldri levert spesielt mye målpoeng mot topplag, og selv om United ikke er veldig gode for tiden så kommer neppe Mourinho til å tillate mye kontringsrom for Liverpool.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar