Diff-laget – Hvilket vanskelig juleprogram?

I år skal vi følge diff laget gjennom hele sesongen. Dette er et lite forsøk på å se hvor høyt opp man kan komme uten å velge de spillerne «alle andre» har. Laget vil alltid være satt sammen med spillere under 7,5 % eierandel, et lag bestående av såkalte «differential picks». Om en spiller overstiger denne eierandelen må han rett ut av laget. Kan dette gå veien?

 

Gameweek 16 var en interessant runde med mange høye poengsummer og en gjennomsnitt på 55 poeng, altså en runde som betød mye for mange. Alle har nok flere som bommet kraftig på å ikke ha Salah eller noe annet avgjørende i venne ligaene sine. For diff-laget sin del gikk det ganske greit uten Salah. Fine 76 poeng ble det på gjengen, noe som førte laget 500.000 plasser oppover. Flere spillere leverte veldig gode poengsummer, spesielt Tottenham-gjengen. Keeper-valget ble riktig og kapteinsvalget ble greit. Kan ikke klage på dette. Kan det fortsette?

Gameweek 17:

Ingen spillere gikk over grensen denne gangen, men Son nærmer seg. Skal jeg klare å få beholde han hele juleprogrammet da? Morata er spilleren som byttes ut. Den unge spanjolen som spiller fotball fanget i en evig offside, måtte ut med skade i midtuka. En spiss som er ganske dyr og som leverer veldig ustabilt OG som i tillegg er halvskada sparkes lett ut av Diff-laget. Inn kommer Chicharito. Spissen fra Mexico har blomstret i offensive West Ham i det siste. Har fått ligget langt høyere i banen og befinne seg i de offensive posisjonene han hører hjemme i. Eierandelen er stigende, men det kan da ikke ende opp med 7,5 % som eier denne vanligvis litt ustabile spissen fra West Ham håper jeg. Kampprogram og form tilsier i hvert fall at jeg ikke skyter meg i foten ved å få han inn på laget nå så lenge Arnie er ute.

Dette gjør at vi havner på følgende lagoppstilling til gameweek 17:

Igjen har begge keeperne mine ok kamper. Igjen er det Kepa som trekker det lengste strået. Chelsea bør klare å holde nullen mot et mye svakere Brighton, noe som gjør at jeg også lar Rudiger få sjansen fra start her. Chelsea kommer fra en strålende seier mot man City og bør ha god selvtillit med seg inn i desember nå. Toby skal spille hjemme mot Burnley ved siden av i forsvaret. Dette er en kamp de skal holde nullen i 9 av 10 ganger, så her børt det bli de vanlige 6-7 poengene. Sist ut er på papiret Chilwell. Engelskmannen er markert som usikker, men rapportene tilsier at han kan rekke kampen.

Det blir en firer på midten denne runden. Spilleren som ble kjøpt inn sist runde, Schurrle, er med fra start. Fulham må plukke poeng nå, i hvert fall score mål. Møter West Ham som er i storform, et tøft oppgjør de fort kan tape, men det er også et mål som slipper til sjanser. Son og Alli er med igjen og vil nok skape mye vanskeligheter for det svært svake Burnley-forsvaret. Mahrez blir min kaptein hjemme mot Everton. Ble hvilt i midtuka og bør dermed være klar til å starte og spille hele kampet nå. Da går det vel som det pleier å gå, fire eller fem mål til gutta i lyseblått. I så fall er min mann nok involvert nok til å plukke hjem gode poeng.

Spissene møter alle litt svak motstand på bortebane. Her tror jeg fort alle kan ende opp med å score mål. Ingen av lagene de møter er veldig stabile bakover og det bør i det minste ble flere sjanser for gutta. Vardy er litt usikker til start, men rapportene fra Dinnery tyder på at engelskmannen skal være klar. Da liker han seg godt mot egentlig alle lag, så håper på de sikreste målpoengene her.

Jeg klatret sist og regner med å klatre videre i et tett juleprogram. Hvor høyt kommer jeg etter gameweek 17? OG, vi er kvalifiserte til cupen, blir det en outsider-seier der da?

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar