I denne artikkelen oppsummerer vi den attende runden i Fantasy Premier League.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:

 1. Son – 21
 2. Lingard – 18
 3. Kane, van Dijk og Brooks – 15

 

Rundens overraskelse:
Tottenham slet med å bryte ned Burnley i forrige runde, og når de nå skulle møte et Everton som hadde levert gode defensive kamper mot topplagene var det nok ikke mange som hadde trodd at de skulle score hele 6 (!) mål. Med alle sine beste på banen ser Tottenham svært gode ut, og har nå alle muligheter for en veldig god sesong.

Rundens skuffelse:
Rundens skuffelse må rett og slett bli Manchester City. Fra første sekund så de uvanlig ufarlige ut, selv om Crystal Palace selvsagt skal ha honnør for sitt defensive arbeid. Savnet av Fernandinho var tydelig, da Stones ikke fungerte like godt som ballfordeler på midten. Nå er Pep avhengig av å slå hardt tilbake mot Leicester.

 

Prisøkning (utvalgte):
Salah – 13.1 -> 13.2
Lingard – 6.7 -> 6.8
Martial – 7.3 -> 7.4
Pogba – 7.8 -> 7.9
Rashford – 6.9 -> 7.0
van Dijk – 6.2 -> 6.3
Ings – 5.5 -> 5.6

Prisnedgang (utvalgte):
Kolasinac – 5.1 -> 5.0
Özil – 8.1 -> 8.0
Murray – 6.6 -> 6.5
Richarlison – 7.1 -> 7.0
Sigurdsson – 7.4 -> 7.3
Mitrovic – 6.8 -> 6.7
Kane – 12.6 -> 12.5
Sterling – 11.6 -> 11.5
Ederson – 5.8 -> 5.7

 

Underliggende stats (utvalgte):

 • West Ham var noe uheldige som ikke fikk mål denne runden, da de endte på en xG på 2.06. Felipe Anderson og Snodgrass er aktive på innleggsfronten, og slår henholdsvis 4. og 6. flest innlegg med 10 og 8 hver. Anderson har også flest store sjanser skapt denne runden (2), mens Snodgrass har nest flest forsøk på assist (4).
 • De Bruyne spiller kun 28 minutter, men ender med nest flest involveringer i feltet (13), sammen med Gündogan.
 • Kane virker å være i juleform! Flest skudd (8), flest store sjanser (3), nest flest xG (1.03), flest skudd i boks (4) og nest flest skudd på mål (2). Og selvsagt de 2 målene og assisten han faktisk endte på.
 • Newcastle – Fulham endte fullt fortjent 0-0, med en xG på 0.29 – 0.25. Mitrovic har kun 2 involveringer i feltet, og på et lag som nesten ikke scorer mål om dagen kan han være en å vurdere ut.
 • Manchester United: Martial har flest forsøk på assist (5). Rashford er på delt 3. plass på antall skudd (4). Pogba har bare 0.5 xA, til tross for sine 3 assist.

 

Lærdom fra helga:

 • Solskjær med en «flying start» i Manchester United, men de spilte tross alt mot Cardiff. Uansett er det første gang siden Ferguson at de scorer 5 mål, og skal de fortsette med slike offensive tall bør det vurderes å hente noen spillere herfra.
 • Tottenham er et veldig godt lag når de stiller med sine best offensive spillere. Hvis det ikke blir alt for mye rotasjon i jula, burde Spurs få noen fine kamper.
 • Everton ser ikke veldig trygge ut bakover, og har nå ikke holdt nullen siden GW 13.
 • Southampton virker å være mye bedre offensivt med ny trener. En Ings i stadig bedre form kan absolutt vurderes etter juleprogrammet.
Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar