I denne artikkelen oppsummerer vi den 21. runden i Fantasy Premier League.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:

  1. Deeney – 15
  2. Son, Arnautovic – 13
  3. Fraser, van Aanholt, Pereira, Rashford, Kane – 12

 

Rundens overraskelse:
Rundens overraskelse blir Wolves mot Palace. Selv om Palace har levert solide defensive kamper i det siste, trodde nok de fleste at Wolves med selvtillit etter seieren mot Spurs skulle ta alle poengene, eller i det minste score et mål. Fasiten ble 0-2 og en solid og fortjent seier til Palace.

Rundens skuffelse:
Rundens skuffelse var Eden Hazard og Chelsea. Mange både håpet og trodde på en solid seier til Chelsea i denne runden, og Hazard var derfor et populært kapteinsvalg. Både Hazard og andre i Chelsea hadde noen muligheter for å score, men det var langt fra noen sjansebonanza. Defensivt leverte de dog, med blant annet Alonso tilbake med bonuspoeng, men det offensive var rundens skuffelse.

 

Prisøkning (utvalgte):
Luiz – 5.8 -> 5.9
Kamara – 4.4 -> 4.5
Pogba – 8.3 -> 8.4

Prisnedgang (utvalgte):
Richarlison – 7.0 -> 6.9
Mitrovic – 6.7 -> 6.6
Lingard – 6.9 -> 6.8

 

Underliggende stats (utvalgte):

  • Rashford leverer flest skudd (7) og skudd på mål (4 – delt med Arnautovic) og viser fortsatt god verdi under Solskjær.
  • Aubameyang har flest skudd i boks (6) og nest flest skudd sammen med Kane (6), samtidig som han også topper xG med 2.1. Bra kvalitet på Auba, men møtte tross alt Fulham.
  • Digne slår hele 12 innlegg, noe som er best denne runden. Når han i tillegg kun er slått av Xhaka (12) og ender på 11 involveringer i feltet viser han fortsatt sin verdi som en svært offensiv back i Everton. Laget er dog ikke i veldig god form, og alle Digne-eiere må håpe at et ikke like hektisk kampprogram fremover kan bedre lagets form.

 

Lærdom fra helga:

  • Solskjær fortsetter å vinne, men det satt lenger inne denne helgen mot et defensivt orientert Newcastle. Det blir spennende å se hvordan det går mot Spurs neste helg, men etter det kan man forvente fortsatt god poenglevering fra spillere på Manchester United i 4 fine kamper.
  • Crystal Palace er ekstremt solide defensivt. Wan Bissaka eller andre defensive spillere kan med god samvittighet spilles ved mange anledninger.
  • Bournemouth = mål. Har du spillere som møter Bournemouth? Forvent offensive poeng. Har du spillere fra Bournemouth? Forvent offensive poeng da også.
  • Manchester City fungerer mye bedre når de er godt rustet på midtbanen. Blir nok gode fremover.
Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar