En ny runde nærmer seg, og Fotballsonen ser nærmere på hvem du bør velge til gameweek 22.

Keeper:
Neil Etheridge – 4,6 – Cardiff (Huddersfield, H)
Straffespesialisten Etheridge har tatt nest flest poeng av alle keepere så langt og har et fint program foran seg. Først venter Huddersfield hjemme, et lag som ikke har vunnet en kamp siden før jul og som heller ikke scorer nevneverdig med mål for tiden.

 

Forsvar:
Lucas Digne – 5,2 – Everton (Bournemouth, H)
Everton har ikke imponert voldsomt defensivt den siste tiden, men Lucas Digne leverer likevel. Franskmannen har en strålende dødballfot og er stadig med inn på siste tredjedel. Mot Bournemouth tror vi det blir mål, og da er ofte Digne involvert.

David Luiz – 5,9 – Chelsea (Newcastle, H)
Chelsea har vært relativt solide defensivt den siste tiden, og møter Newcastle denne runden. Det bør være overkommelig motstand.

Trent Alexander-Arnold – 5,2 – Liverpool (Brighton, B)
Med Clyne solgt og Gomez skadet er det ikke veldig stor fare for rotasjon, og TAA har levert en meget solid fantasysesong så langt. Slår en del dødballer og har også en god innleggsfot, samt at Liverpool knapt slipper inn mål.

 

Midtbane:
Leroy Sané – 9,5 – Manchester City (Wolves, H)
Den som ser ut til å være i best form og som er tryggest på startplass av de offensive hos City. Wolves er et bra lag, men på hjemmebane er City fryktelig sterke og Sane er faktisk et kapteinsalternativ denne runden.

Mohamed Salah – 13,3 – Liverpool (Brighton, B)
Selvskreven på laget nå. Er i storform og leverer målpoeng i vanvittige mengder. Har levert poeng hver gang han har møtt lag utenfor topp 6, sett bort fra Everton og Leicester. Det tror vi heller ikke stopper her.

Richarlison – 6,9 – Everton (Bournemouth, H)
Ikke i sin beste form, men kommer til en del avslutninger og bør få muligheter mot et Bournemouth som ikke er bra defensivt for tiden.

Ryan Fraser – 6,1 – Bournemouth (Everton, B)
Vi tror det kan bli mål begge veier og Fraser har fortsatt den fine formen fra i høst. Hangler litt inn mot kampen, så man kan kanskje se etter andre alternativer, men vi tror på poeng her.

 

Angrep:
Roberto Firmino – 9,2 – Liverpool (Brighton, B)
Knapt vært aktuell en eneste runde i år, men står nå med fire mål på de siste to og har et fint program foran seg. Litt i mangel på andre alternativer i hans prisklasse, men Firmino kan være et fint valg her, til tross for en mer tilbaketrukket rolle i år.

Pierre-Emerick Aubameyang – 11,4 – Arsenal (West Ham, B)
Toppscorer, den som tar flest poeng av spissene og en mann man kan stole på. West Ham har levert noen solide matcher mot topplag, men scorer Arsenal er ofte Aubameyang involvert.

Alexandar Mitrovic – 6,6 – Fulham (Burnley, B)
Ligger høyt oppe på listene til tross for at han ikke har vist stor form den siste tiden. Kommer dog til en del sjanser, og leverte hele tre målpoeng i det motsatte oppgjøret. Den med mest aktuell kamp blant de billige alternativene denne runden.

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah –
Snitter over ti poeng på de seks siste, og møter et lag Liverpool skal slå. Det mest åpenbare valget denne runden, med Hazard som det nærmeste alternativet.

Rundens billigspiller:
Ashley Barnes (5,6) –
I fjor var Barnes et fint billigalternativ på våren, og nå er han på gang igjen. Spilt seg inn i laget igjen, og Burnley har begynt å vinne. Tre målpoeng på de fire siste og en fin mann om man skal spare litt penger på topp.

Rundens diff:
Kevin De Bruyne (3,7%) –
Var tilbake i 9-0-seieren i cupen og så bra ut. Om man hadde vært sikker på startplass hadde De Bruyne nesten vært et kapteinsalternativ denne runden, og om han nå holder seg skadefri kan han være en mann å hente inn for å ta igjen poeng på konkurrentene.

Rundens donk:
Matt Doherty (23,5%) –
Vi tror Wolves får det tøft mot et City som må vinne, og Doherty har ikke hatt like mange målpoeng den siste tiden. Ikke en du trenger å bytte ut, men denne runden tror vi det blir lite poeng.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar