Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

I denne artikkelen oppsummerer vi den 22. runden i Fantasy Premier League.

Flest poeng

  1. Declan Rice (West Ham) – 15 poeng
  2. Gabriel Jesus (Manchester City) og Kurt Zouma (Everton) – 13 poeng
  3. David de Gea (Manchester United), Lucas Digne (Everton) og Shane Long (Southampton) – 12 poeng

 

Rundens overraskelse

Her er det vanskelig å unngå å nevne Southamptons sterke borteseier mot Leicester. Selv etter Yan Valerys røde kort på stillingen 1-0 klarte Hasenhüttls menn å dra i land en 2-1 seier, med god hjelp av Shane Long. Iren var den som ble felt før straffesparket som Ward-Prowse satte i mål før han selv scoret 2-0 før pause. Et Southampton som før nyttår og trenerbyttet så ut til å igjen måtte kjempe for overlevelse nå har tatt 10 poeng på de seks siste kampene og foreløpig ligger på 16. plass i ligaen.

 

Rundens skuffelse

At hverken Harry Kane, Heung-Min Son, Dele Alli eller Christian Eriksen klarte å få den ballen i mål forbi David de Gea på Wembley søndag ettermiddag var det nok mange Fantasy-entusiaster som ble frustrerte over. Manchester United-keeperen endte til slutt med 11 redninger, noe som ga ham hele 12 poeng denne runden etter å ha tatt med seg både tre poeng til laget og tre bonuspoeng på Fantasy. Mot et Manchester United-lag som kun har holdt nullen fire ganger denne sesongen, så denne kampen på forhånd ut som en kamp der man måtte ha minst én Tottenham-offensiv for å ikke henge etter. Slik ble det ikke.

 

Prisøkning (utvalgte):

Marcus Rashford (Manchester United) – 7,3 > 7,4

Paul Pogba (Manchester United) – 8,4 > 8,5

Luke Shaw (Manchester United) – 4,9 > 5,0

Leroy Sané (Manchester City) – 9,5 > 9,6

Bernardo Silva (Manchester City) – 7,5 > 7,6

Mohammed Salah (Liverpool) – 13,3 > 13,4

Ashley Barnes (Burnley) – 5,6 > 5,7

N´Golo Kanté (Chelsea) – 4,9 > 5,0

 

Prisnedgang (utvalgte):

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) – 11,4 > 11,3

Alexandre Lacazette (Arsenal) – 9,4 > 9,3

Heung-Min Son (Tottenham) – 8,8 > 8,7

Felipe Anderson (West Ham) – 7,4 > 7,3

Lucas Moura (Tottenham) – 6,9 > 6,8

Danny Ings (Southampton) – 5,6 > 5,5

Salomon Rondon (Newcastle) – 5,8 > 5,7

 

Underliggende stats (utvalgte):

  • Marcus Rashford stiger frem som et fantastisk alternativ på spissplass under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Med fire mål og to målgivende på de siste fem kampene har Rashford plukket hele 38 poeng på disse kampene. Prislappen på nåværende 7,4 ser ikke ut til å gå nedover med det første, og i skrivende stund har allerede 273 241 Fantasy-spillere allerede hentet inn engelskmannen før neste runde, hvor Manchester United spiller mot Brighton på Old Trafford. Samtidig kan det nevnes at Solskjær har i løpet av sine fem kamper i Premier League holdt nullen i like mange kamper som det Manchester United gjorde på sytten kamper under Mourinho.
  • Marcos Alonso (6,7) er fortsatt den dyreste forsvarsspilleren på Fantasy, selv om Andrew Robertson (6,6) har gått forbi han i totale poeng. Dessverre for de som eier ham har ikke spanjolen levert et målpoeng siden Gameweek 11 hjemme mot Crystal Palace. Dette var 4. november 2018. De som fortsatt eier Alonso kunne nok sett for seg å få mer tilbake for 6,7 enn bare clean sheet-poeng, som for eksempel de første fire serierundene hvor han leverte fem assist, ett mål, to clean sheets, 9 bonuspoeng og 44 poeng (!).

 

Lærdom fra helga

  • Lucas Digne fortsetter å levere poeng. Denne runden fikk man både assist, clean sheet og tre bonuspoeng i Evertons hjemmekamp mot Bournemouth. Om man har Digne på laget finnes det ingen grunn til å kvitte seg med ham. De som ikke har ham allerede, burde ta en titt på laget sitt og se om man kan få ham inn så fort som mulig.
  • Paul Pogba er en mann som er i form om dagen. Fire mål og fem assist og 54 poeng på de fem siste kampene taler for seg. Med et relativt sett pent kampprogram foran seg begynner franskmannen å se uunnværlig ut fremover. Om man sitter med Heung-Min Son og uten Paul Pogba kan dette være løsningen på hvem man skal erstatte sør-koreaneren med.
  • Liverpool fortsetter å imponere, og spesielt defensivt. I 12 av 22 kamper har Alisson og gjengen holdt nullen, og det begynner å se ut som om en dobling av Liverpool-spillere i forsvar kan være en god idé sammen med Salah fremover, som kommer til å score en del flere mål fremover.
  • Både Chelsea og Arsenal ser ikke helt ut som seg selv om dagen. Arsenal slet stort mot West Ham og tapte 1-0 på London Stadium mens Chelsea rodde i land en 2-1 seier over Newcastle etter fantastiske prestasjoner av David Luiz og Pedro på det første målet og deretter en perle levert av Willian. Å holde seg unna de dyreste spillerne hos disse lagene kan være lurt frem til de får sving på sakene igjen.
  • Gabriel Jesus eller Sergio Agüero? Argentineren er tilbake, men Jesus ble foretrukket mot Wolverhampton, noe som betalte seg med to mål. Om Agüero er så selvskreven på laget at han tar fra brasilianeren plassen på topp etter en såpass god kamp er det nok bare Pep Guardiola som vet. Det kan være lurt å vente med å hente inn Agüero (og Kevin De Bruyne) frem til man er sikker på at de spiller fast.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar