Januarvinduet har åpnet, og for Bologna sin del handler alt om å forsterke laget nok til å beholde plassen i Serie A. Allerede har Nicola Sansone og Roberto Soriano ankommet på lån fra Villarreal, og flere er antatt å ankomme klubben fra Emilia-Romagna i januar.

Dobbel ankomst fra Villarreal

For å ta de allerede klare spillerne først, kommer Sansone og Soriano til å tilføre noe svært tiltrengt til Filippo Inzaghis lag. Sansone er spilleren som Bologna har savnet hele sesongen, etter at Simone Verdi tok turen til Napoli i sommer. Det er ingen hemmelighet at Bolognas største problem denne sesongen har vært deres svake angrepsspill, og Sansone vil definitivt tilføye noe nytt med sin direkte spillestil og evne til å drible seg forbi motstandere.

Soriano vil også gi Inzaghi en sårt tiltrengt kreativitet på midtbanen. Det er antatt at Inzaghi vil fortsette å bruke 3-5-2 formasjonen han har gått for i store deler av sesongen, selv med lite hell. I denne formasjonen vil Soriano gå rett inn i en av de tre posisjonene sentral på midten. Som Soriano sa selv i en pressekonferanse tidligere i uken:

— Jeg har sett på de siste kampene og den siste pasningen manglet til tider.

Det har definitivt vært et stort problem for Bologna, spissene har rett og slett ikke fått nok å jobbe med. Avstanden mellom midtbanen og angrepet har vært for stor til tider, og de to spissene har til tider blitt svært isolerte på topp. Soriano bør være med å løse dette problemet.

Ryktet inn

Videre er det spekulert i at eieren av Bologna, Joey Saputo, har godt med på at hele fem spillere skal inn i klubben i januar. I tillegg til de to nevnt over, spekuleres det hovedsakelig i midtstoppere, vingbacker og spisser.

Angelo Ogbonna var lenge et hett navn, men West Ham spilleren ser, dessverre for Bologna-supporterne, ut til å bli værende i Premier League enn så lenge. De siste dagene har også Frederik Sørensen blitt linket tilbake til gamleklubben. Dansken oppholder seg for øyeblikket i tyske FC Köln.

På kantene har det heteste navnet vært Leonardo Spinazzola. Juventus-spilleren har slitt med spilletid denne sesongen, men ettersom Juan Cuadrado har vært skadet, har ikke Max Allegri villet sluppet spilleren. Ved en eventuell retur til full fysisk form for colombianeren, er det fult mulig at Spinazzola tar turen til byen under de to tårnene. Ellers har også Bruno Peres blitt nevnt som et potensielt mål. Brasilianeren befinner seg for øyeblikket på lån ut 2019 i Sao Paulo fra Roma, men det ryktes at den brasilianske klubben er villig til å terminere lånet hvis Peres selv er giret på en return til støvellandet.

På topp har det versert mange navn den siste tiden. Manolo Gabbiadini var lenge det heteste navnet, men han er nå klar for Sampdoria. Mario Balotelli er muligens det mest spenstige navnet for Bologna-fansen. Om det skulle bli noe av den overgangen er i vert fall en ting sikkert, interessen rundt klubben vil vokse. Man vet aldri hva man får med Super-Mario, han kan score 20 mål siste halvdelen av sesongen, eller ikke gidde og møte opp på trening.

Ryktet ut

Hvis Bologna ender opp med fem nye førstelagsspillere i januar, må naturlig nok noen også forlate klubben. Diego Falcinelli, som kom fra Sassuolo i sommer, har ikke tatt klubben med storm, og har vært ryktet til blant annet Frosinone. Et problem der blir derimot lønningen til spissen. Det samme kan også sies om Mattia Destro. Den tidligere Roma-spilleren, som kom til Bologna i 2015, har aldri prestert særlig bra for klubben, men er likevel den med den største lønningssjekken. Spissen har vært linket til flere Premier League klubber, deriblant Crystal Palace og Fulham.

Andre spillere som kan være på vei ut er Mitchell Dijks, Nehuen Paz og Giancarlo Gonzalez, selv om ingen konkrete klubber har blitt nevnt.

Allerede til helgen kommer en særdeles viktig kamp for Inzaghi & co. Borteoppgjør mot Spal ses på som en finale som må vinnes. Gjør de ikke det, vil avstanden bli stor opp til sikker plass, og en plass i Serie B kan snart bestilles. Inzaghi lever allerede på lånt tid, og kommer ikke Bolognas tredje seier for sesongen mot Spal, må han mest sannsynlig pakke sakene sine og gå.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

www.semprebologna.com

Legg igjen en kommentar