En ny runde nærmer seg, og Fotballsonen ser nærmere på hvem du bør velge til gameweek 23.

 

Keeper:
Neil Etheridge – 4,6 – Cardiff (Newcastle, A)
Kun ligaleder Liverpool sin målvakt Alisson har flere poeng enn Etheridge, og Cardiffs sisteskanse har også nest flest redninger, bare én bak West Hams Fabianski. Ingen keepere har plukket flere bonuspoeng enn Etheridge, mye takket hans tre strafferedninger. Laget har holdt nullen i tre av de siste fire kampene, hvorav to av de rene burene har kommet på bortebane. Nå møter de ligaens nest minst målfarlige lag, som i tillegg bare har scoret tre mål på hjemmebane. Programmet fremover ser også lovende ut.

 

Forsvar:
Andrew Robertson – 6,7 – Liverpool (Crystal Palace, H)
Troner øverst på poengtoppen blant forsvarsspillere foran iskalde Marcos Alonso og lagkamerat Virgil van Dijk. Venstrebackens plass i startoppstillingen er ubestridt, og spesielt nå som Liverpool er ute av de nasjonale cupene og sluttspillet i Champions League er en måned unna. Liverpool er ligaens desidert mest gjerrige lag med sine ti baklengs, noe som er syv færre enn neste lag på listen. På hjemmebane har de på ti kamper bare sluppet inn tre mål og holdt nullen i syv. Nest gjerrigste hjemmelag har sluppet inn tre ganger så mange mål. Robertson er en bonusmagnet, og selv uten målinvolvering borte mot Brighton sist endte han opp med tre bonuspoeng, og kun Premier Leagues toppscorer Aubameyang har sanket flere enn skotten. Programmet fremover er meget lovende, og på de neste fire kampene har de tre hjemmekamper.

Luke Shaw – 5,0 – Manchester United (Brighton, H)
En annen venstreback er også å finne på rundens lag. Luke Shaw har spilt seg til fast plass etter at Ole Gunnar Solskjærs tilbakekomst til Old Trafford, og til 5,0 er han et forholdsvis rimelig valg for et lag med lysegrønt kampprogram fremover. Uniteds forsvarsspill har ikke vært av det solide slaget, men de har altså maktet å holde buret rent i de to siste seriekampene, som begge var på bortebane. Mot Tottenham sist kan de takke en meget patent David de Gea mellom stengene for at det ikke både to og tre baklengsmål, men hjemme mot Brighton bør United klare holde nullen. Et Brighton-lag som kun har scoret ni mål på bortebane denne sesongen.

Aymeric Laporte – 5,9 – Manchester City (Huddersfield, B)
Det blå laget i Manchester har hanglet defensivt den siste tiden, og endte forrige runde en rekke på åtte strake kamper uten rent bur. Det er likevel ingen tvil om at City er solide defensivt, noe som bekreftes av at de sammen med Liverpool er ligaens gjerrigste lag på bortebane. Ni ganger har de holdt nullen i serien, og kun Chelsea og Liverpool har flere rene bur enn Guardiolas mannskap. Laporte er soleklart førstevalg på midtstopperplass, og mot laget som både scorer færrest på hjemmebane og totalt i Premier League bør man kunne forvente en clean sheet.

Lucas Digne – 5,3 – Everton (Southampton, B)
Evertons offensive venstreback leverer stadig målpoeng, og på de siste syv kampene har det blitt tre mål og to målgivende pasninger. Han slår både frispark og hjørnespark og er aktiv i den offensive delen av spillet også i åpent spill. Sist ble det assist og tre bonuspoeng. Everton har vært rufsete defensivt, men de offensive egenskapene til Digne gjør ham til et godt valg.

 

Midtbane:
Leroy Sané – 9,6 – Manchester City (Huddersfield, B)
Med unntak av en tøff jul hvor hele Manchester City trøblet stort og bortekampen mot Chelsea rett før jul har Leroy Sané levert målpoeng i hver eneste kamp han har startet. På de to siste kampene har det blitt fem bonuspoeng og både mål og assist, til tross for at én av disse kampene var mot Liverpool. Hele 17 målpoeng har det blitt for den unge tyskeren denne sesongen, og man kan trygt si at han sammen med Gabriel Jesus er den offensive formspilleren i ligaens mestscorende lag. Startplassen virker også å være sikker, og siden gameweek elleve har han bare blitt hvilt en eneste gang, i bortekampen mot Southampton et par dager før den nevnte Liverpool-kampen. Huddersfield er ligaens dårligste hjemmelag og er heller ikke spesielt solide defensivt på eget gress.

Mohamed Salah – 13,4 – Liverpool (Crystal Palace, H)
I forrykende form, og snitter på over ti poeng på de siste syv kampene, hvorav fem av disse har endt med tosifret poengfangst, senest borte mot Brighton. På den samme rekken kamper har det blitt syv mål og tre målgivende pasninger. Ingenting tilsier at Salah skal stoppe opp hjemme mot Crystal Palace til tross for at London-laget har våknet litt.

Paul Pogba – 8,6 – Manchester United (Brighton, H)
Franskmannen har blitt hjertet i United-laget etter Solskjærs ankomst. Pogba står bak det meste av det United skaper om dagen, og det har også gitt uttelling på FPL. På de siste fem kampene har det blitt fire mål og fem målgivende pasninger, og i tillegg har han sanket åtte bonuspoeng. Kun Heung-Min Son, som er opptatt med landslagsspill, overgår Pogbas åtte målpoeng i denne perioden. Etter Mourinhos avskjed har United til tross for beskjeden motstand vært ligaens beste lag når man tar poeng og målprotokollen i betraktning, og de står med hele tre mål i snitt per kamp. Brighton på ligger på sin side like under to baklengsmål per bortekamp.

Ryan Fraser – 6,1 – Bournemouth (West Ham, H)
To av de mest ustabile lagene i serien møtes i denne kampen. Man vet aldri helt hvilken utgave av Bournemouth og West Ham som møter opp. Ryan Fraser fortsetter å plukke poeng jevnt og trutt, til tross for en litt mer målfattig periode. Det er i stor grad på hjemmebane Fraser leverer varene, og hele ni av hans fjorten målpoeng har kommet på eget gress. I forrige hjemmekamp ble det både mål, målgivende og to bonus, og på de siste fire kampene på Vitality Stadium har det blitt fem målpoeng.

 

Angrep:
Roberto Firmino – 9,3 – Liverpool (Crystal Palace, H)
Harry Kane er skadet, Agüero kan fort havne på benken nå som Gabriel Jesus er i form og Aubameyang møter et Chelsea-lag med rent bur i tre strake kamper. Storkanonene er rett og slett ikke de mest opplagte valgene denne runden. Firmino har på sin side scoret fire mål på de siste tre kampene, og alle kom mot enten Arsenal eller Manchester City. Nå venter nok en hjemmekamp, og forrige gang Firmino snøret på seg fotballskoene for hjemmekamp på Anfield resulterte det i et hattrick mot nettopp Arsenal. Brasilianeren er i form, og hjemme mot Crystal Palace kan det være duket for flere Firmino-mål

Marcus Rashford – 7,5 – Manchester United (Brighton, H)
I likhet med sin franske lagkamerat har Marcus Rashford fått en ny vår etter Mourinhos avskjed, men poengproduksjonen startet faktisk før den tid. På de siste ni kampene har han vært involvert i elleve mål, hvorav fem scoringer og seks målgivende pasninger. Der han under Mourinho først og fremst ble brukt som kantspiller har han under Solskjær blitt benyttet som spiss. Det har resultert i tre scoringer og to assister på de siste tre kampene. Muligens den spissen i Premier League som er i best form, og det kan Brighton få merke på lørdag.

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah – 
Historiens beste spiller på Fantasy er i storform og møter Crystal Palace på hjemmebane. Trenger man egentlig å si så mye mer? Vi lar tallene tale snakke for Salah.

Rundens billigspiller:
Samir Nasri (5,5 %) –
 Er tilbake i Premier League etter noen turbulente år med blant annet dopingutestengelse. I West Ham-debuten mot Arsenal forrige helg ble det en assist mot gamleklubben, og Nasri kan fort bli en mann man må holde øye med i de kommende ukene.

Rundens diff:
Kevin De Bruyne (4,0 %) – 
En av ligaens beste spillere, som også produserer målpoeng på løpende bånd når han er i form. De Bruyne har vært skadet store deler av sesongen. Nå er han omsider på vei tilbake. Eid av veldig få brukere, og dersom man er bakpå og må jage poeng på konkurrentene kan belgieren være en joker.

Rundens donk:
Aaron Wan-Bissaka (33,0 %) –
Ikke en veldig saftig donk, men «AWB» er faktisk eid av en tredjedel av alle som spiller FPL. Møter Liverpool på bortebane, og rødtrøyene står med et målsnitt på 2,7 per kamp hjemme på Anfield.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Sean Røskeland

Twitter: @Seanrosk. Ingeniørstudent. Lidenskapelig forhold til Brann, norsk fotball og tribunekultur. Glad iManchester United, engelsk fotball og fantasy-spill. Ikke tilhenger av korrupte forbund, oljesjeiker, kunstgress og tikitaka. No pyro, no party!

Legg igjen en kommentar