Endelig er det på tide med en midtuke-runde igjen. Hva er vel artigere enn å slite seg igjennom en tirsdag med skole/jobb og slit, for så å komme hjem og komme på at det jammen meg er deilig PL-action på kvelden? Tirsdag, dagen som verken er ukas første dag, halvveis, siste dag før fredag eller FREDAG, rett og sletti ukas mest unyttige dag, har endelig noe det er verdt å bruke tiden sin på. I tillegg til dette har vi fått bekreftet at sesongens første Double Gameweek blir neste runde, så kanskje noe å ha i bakhodet når man planlegger runden.

Keeper:


Bernd Leno– 4,8 – Arsenal (Cardiff, H)

Tyskeren har ikke tatt helt av verken i PL eller i FPL, men er uansett en mann å ha på blokken nå fremover. Holdt nullen sist mot Chelsea og møter nå laget man ønsker å ha spillere som spiller mot. Når man ser Cardiff (H) ønsker man gjerne å få inn spillere. Arsenal sliter i forsvar, men skal nok uansett ha gode muligheter for å holde nullen mot de svake blå fra Wales.

Forsvar:


Andrew Robertson – 6,7 – Liverpool (Leicester, H)
Spillets nå dyreste forsvarspiller er igjen første mann på blokka for mange. Har blitt dyr, men nå som Alonso kanskje ikke er verdt å ha er det ingen problem å få på Skottlands kaptein på laget. Det er helt rått å se på venstrebacken når han spiller. Er alltid med fremover og bakover, og slutter aldri å løpe. Gutten er ofte i gode posisjoner som kan skape fine muligheter for målinvolveringer. Liverpool slapp inn tre mål sist mot Crystal Palace, de er nok veldig gira på å stenge igjen nå.

Luke Shaw– 5,0 – Manchester United (Burnley, H)
Solskjærs trofaste venstreback viser endelig hvilken god spiller han er. Ingen utfordrer på laget og er nok blant de første som står på blokka. Har sett spesielt god ut defensivt i det siste, noe som er betryggende for supporterne av de røde djevlene etter Mourinhos kommentarer om at han styrte engelskmannen som en FIFA-spiller fra sidelinjen. Mot antatt svakere lag liker Ole Gunnar å ha backene høyt i banen og dette vil nok gi Shaw flere gode muligheter for å være med i spillet.

Sead Kolasinac – 4,9 – Arsenal (Cardiff, H)
Nok en venstreback selvsagt. Denne gangen er det kanskje Arsenals beste valg utenom Aubameyang? Cardiff er som sagt laget man på papiret ønsker å ha spillere som spiller mot. Når han også koster 4,9 er dette er svært godt kjøp denne runden og egentlig i lang tid fremover om man ser på kampprogrammet og skadesituasjonen til Arsenal. I likhet med de andre venstrebackene vi elsker er også Sead veldig offensivt anlagt og involverer seg ofte. Har veldig mange touch i motstanderens boks.

Midtbane:


Mohamed Salah – 13,6 – Liverpool (Leicester, H)
Spilleren man faktisk må ha på laget, må man ha på laget nå om man skal henge med. Eierprosenten er så høy at man får store problemer om han leverer og man skal være smart å ha andre spillere. Ja, han er dyr og blir bare dyrere og dyrere, men nå er han verdt pengene også. Leverer jevnt høye poeng og er naturlig kapteinsvalg i de fleste kampene. Liverpool hjemme pleier å resultere i gode poengsummer for han.

Diego Jota– 6,0 – Wolverhampton (West Ham, H)
Den unge Portugiseren så ut som en milliard sist runde og leverte tre deilige mål. Spesielt det andre målet hans med et medtak på brystkasse i verdensklassen var en nytelse å se på. Er den spilleren for Wolves som ifølge heat-maps er i de farligste posisjonene for tiden. Ble også toppscorer for ulvene i fjor og kanskje den mest hypede spilleren før sesongen. Nå er det på tide å få han på!

Ryan Babel – 5,5 – Fulham (Brighton, H)
Nederlenderen med det røde håret var januars sykeste signering før Barcelona skulle overgå det noen dager senere. Visste i debuten at det kanskje ikke var så sykt at han ble signert. Har storspilt for klubb og landslag det siste året og han er kanskje moden for å spille en sentral rolle i PL. Var farlig frempå og spilte i en veldig offensiv rolle i debuten og vil nok gjøre det samme igjen. Til 5,5 kan han være et kupp i denne kampen.


Paul Pogba– 8,7 – Manchester United (Burnley, H)
Folk stiller spørsmål om når Franskmannen sin periode skal være over. Det er vanskelig å se for seg at det bare er noen periode nå når han har vært så briljant siden Solskjær tok over. Er så soleklart mannen som skal være involvert i alt United foretar seg, og statistikken for skudd og touch i farlige området er helt overlegen. Har muligheter for mål og målgivende hver kamp, og undertegnede føler seg ganske sikker på at han vil levere jevnt ut hele sesongen også. Når de fremover på banen begynner å score mål også, blir det nok mer moro for den nybakte pappaen.

Leroy Sane – 9,7 – Manchester City (Newcastle, B)
Sist ut på midten er det tyske vidunderbarnet til Pep. Ser ut til å være soleklart førstevalg for City og viser seg tilliten verdig med å overgå alle de andre spillerne på City. Sterling har fortsatt flest poeng på FPL, men dette er kun fordi Sane kom litt sent i gang. Kun Salah får flere tosifra poeng for tiden. City scorer mange mål uansett motstand, og det skal veldig mye til for at ikke Sane er involvert. Er også en spiller man ønsker å ha på laget sitt til neste runde når City får årets første dobbel.

 

Angrep:


Marcus Rashford – 7,7 – Manchester United (Burnley, H)
Ser i likhet med Pogba ut som en helt annen spiller under Ole Gunnar Solskjær. Potensialet har man sett i lang tid, men nå, med tillit som midtspiss, leverer han jevnt med mål og ser bare veldig god ut. Med fart og fysikk er han en håndfull for de fleste, og Burnley som har sluppet til veldig mange sjanser kan fort bli straffet av den unge engelskmannen.

Pierre-Emerick Aubameyang – 11,3 – Arsenal (Cardiff, H)
Statistikken til Auba på hjemmebane er veldig god. Spissen leverer jevnt hele tiden, og ligger på fjerde plass på FPL-statistikken. Flere har latt seg frustrere av spissen ettersom han blanket to runder på rad nå, men dette er ikke runden man skal ta han ut. Hjemme mot Cardiff er han et ypperlig valg, og hadde det ikke vært for at Salah eksisterer hadde han nok vært det soleklare kapteinsvalget. Kommer til veldig mange sjanser uansett motstander, og om Arsenal endelig har funnet ut av hvordan de skal spille i sin 4-4-2 med diamant kan han bli satt opp i mange gode situasjoner.

Benk:
Button (4,0, Brighton), Kelly (3,9, Crystal Palace), Sinclair (4,4, Watford), Bednarek (3,9, Soton)

 

Rundens kaptein:
Mohamed Salah – 
 Her er Auba er godt valg hjemme mot Cardiff, men vi anbefaler Salah mest til denne runden. Dette er kanskje et litt defensivt valg ettersom Auba fort kan få flere poeng. Problemet er at Salah kommer til å være så soleklart mest valgt at det er trygt å velge han, samtidig som han selvfølgelig kan ende opp med 2-3-4 mål og være den spilleren som får mest poeng. Liker man å ta en sjanse kan man ta Auba, men det er jo slike kamper man skal spille Salah som kaptein i.

Rundens billigspiller:
Diego Jota (6,0) –
Nevnt over som en spiller det kan være lurt å få inn på laget. Kostet 5,8 for noen dager siden og med en pris som nå er på 6,0 tyder det på at mange vil ha han på. 6,0 er fortsatt billig for en spiller i form og med godt kampprogram. Endte på 17 mål og fem målgivende sist sesong og viser nå at det ikke bare var et blaff.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Ryan Babel (0,1%) –
Denne runden velger vi en kjempe diff her. Er ekstremt lite valgt, noe som også kanskje er forståelig. Skal man ha det litt moro er det derimot ganske så kult å sette på Babel nå. Så jo ganske god ut, og det vil ikke komme som en overraskelse om han drar hjem gode poeng denne runden og runder i fremtiden også.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Marcos Alonso (34,7%) –
  Er det noen som ikke er lei av Alonso?? Nå har han underprestert i så mange runder at det ikke er moro lengre. Kostet 7,1 for noen runder siden, men gått kraftig ned til 6,6 nå. Å ha 120 poeng er jo veldig solid, men over 40 av disse kom i årets første tre runder. Har siden det vært en luksusspiller som ikke får mer poeng enn billigere alternativ. Flere tror han snart har brukt opp sjansene sine også nå ettersom han spiller ganske svakt, og Emerson banker hardt på døra. Er en offensiv trussel som alltid, og det er det somt taler til hans fordel. Truffet stang hele fem ganger denne sesongen, men får FPL spillere hjelper det lite, det er jo ikke mål. Få han bort fra lagene!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar