Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et FPL-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:

Aymeric Laporte – 20p
Segio Agüero – 19p
Eden Hazard – 15p

Rundens overraskelse:
Denne runden gikk hen uten de største overraskelsene og det var mange av «the usual suspects» som leverte poeng. Kan notere at det løsnet virkelig for Bobby Reid for første gang denne sesongen med to scoringer og at Higuain viste sin verdi for Chelsea med to scoringer. Selv om vi vet at Wolves er sterke, er det likevel en stor overraskelse at de slår Everton 3-1 på Goodison. Doherty leverer målpoeng igjen og Jimenez fortsetter å være den åpenbart beste billigspissen.

Selv om det ikke er en overraskelse at Rashford scorer etter assist av Pogba, vil jeg si det er en sterk prestasjon å slå et Leicester på bortebane som har slått City og Chelsea, samt spilt uavgjort mot Liverpool.

Rundens skuffelse:

Det er vanskelig å ikke tenke Liverpool med store bokstaver når det kommer til rundens skuffelse. En seig kamp på London Stadium ga FPL-managere med røde spillere på laget 1 mål til hvert av lagene og blank på Salah og Firmino. De røde fra Merseyside så svært sårbare ut på defensiv dødball, noe som vorder godt for dødballspesialist Ryan Fraser neste helg når Bournemouth reiser nordover.
Felipe Anderson gjør dog en liten retur på poengtavla. Clean sheets fra Liverpool har blitt sjeldnere og sjeldnere i det siste, noe som føyer dem inn i rekken av topplag som ikke holder nullen. Budsjettforsvarere leverte denne runden, så det kan være interessant å se på lag som Brighton, Watford, Southampton og Crystal Palace for clean sheets fremover.

En annen skuffelse er den grusomme doble runden til Leroy Sané. Benket i første kampen etterfulgt av en begivenhetsløs time i offside resulterte i 1 poeng på to kamper for den lynhurtige vingen. Nå følger snart en blank gameweek og spørsmålet man børs stille seg er om man bytter han ut eller beholder han gjennom blanken. Chelsea venter i neste kamp, så det blir vel ikke snakk om kalassifre denne gangen heller.

Prisøkning (utvalgte)
Heung-min Son – £8.6 -> £8.7
Raul Jimenez – £6.6 -> £6.7
Victor Lindelöf – £4.9 – £5.0
Ben Foster – £4.5 -> £4.6

Prisnedgang (utvalgte)
Paul Pogba – £8.7 -> £8.6
Christian Eriksen – £9.4 -> £9.3
Lukasz Fabianski – £4.8 -> £4.7
Bernardo Silva – £7.6 -> £7.5

Underliggende stats (Utvalgte)

Newcastle viser god form igjen og virker å ha funnet formelen defensivt de siste kampene. Det skal sies at de slapp til 21 skudd, men kun 4 av dem på mål. Dette ga dog store utslag på xG, der Tottenham står med 3.19. Men faktum er at de slapp inn et mål, har gode (billige) forsvarsspillere og en svært solid keeper i Dubravka.

Cardiff hadde virkelig dagen da de beseiret Bournemouth 2-0 i Wales. De var ganske enkelt bedre i alle faser av spillet og mannskapet som nedsablet Chelsea, slet med å finne seg til rette mot et fysisk og smart Cardiff. Hvis dette er et glimt om hva som kommer kan de være interessante å ta en kikk på. Bobby Reid viste mye av det han har vist tidligere med fart og teknikk, men med tillit fra start og en hele kamp å spille for første gang på en stund, løp han inn to mål.

Et lag som har vist form i det siste og muligens gått litt under radaren er Burnley. De er faktisk ubeseiret på de seks siste kampene! I en jevn batalje mot Southampton med mange situasjoner reddet de et poeng på straffespark, men de var også nærmest i åpent spill med et xG på 2.04. Vi nærmer oss en tid på sesongen der mange lag er veldig like, noe som krever at man tenker litt utenfor boksen. En defensiv på rotasjon eller en Ashley Barnes som tredjespiss er gode alternativer. De brunkledde fra nord er jo tross alt en liten FPL-favoritt fra tidligere sesonger og kampene som kommer er jevne, men burde være clean sheet potensial.

Lærdom fra helga

Som vi nevnte litt tidligere har vi nok en gang fått bevis på at Manchester United er et langt bedre lag under Solskjær og dermed langt mer interessant i FPL-sammenheng. Defensivt er de disiplinerte, organiserte og solide, noe som åpner for å differensiere med typer som Lindelöf og Shaw. Som nevnt tidligere sliter storlagene litt bakover, noe som gir både rom og penger til nevnte forsvarere. Kanskje til og med De Gea?

Tottenham fortsetter å ta knepne seiere og er ikke akkurat et fyrverkeri fremover. Det eneste lysglimtet er naturligvis den hjemvendte sønn (hehe). Jeg hadde personlig planlagt å få inn Son til GW26 og håpet intenst på to blanks før den tid – men den gang ei. Med to mål på to kamper der Spurs vinner med ett mål, viser han at han ikke glemte formen i Asia-mesterskapet. Til den nette sum av £8.7 bør han inn på de fleste lag. De som sitter på Hazard eller skal ut med City-spillere i forkant av blank, seiler Son opp som det aller beste alternativet.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar