Etter en dobbeltrunde som bød på varierte resultater, skal Fotballsonen nå se frem mot den 26. runden av Premier League og vise hvem vi tenker bør vurderes til denne runden.


(Fristen for å endre laget ditt før denne runden er lørdag klokken 12:30.)

Keeper:

Ben Foster – 4,6 – Watford (Everton, H)

Etter en god forestilling borte mot Brighton forrige runde plukket Ben Foster med seg 8 poeng. Hjemme mot et Everton som kun har vunnet tre bortekamper i år samtidig som ser ut til å være i dårlig form, ser Watford-målvakten ut som en god løsning samtidig som prislappen hans ikke skremmer vekk noen.

 

Forsvar:

Matt Doherty – 5,3 – Wolverhampton (Newcastle, H)

Med to mål i midtuken mot Shrewsbury Town i FA-cupen kunne nok de 24,9% som eier Wolves-vingbacken tenkt seg at målene kom i Premier League. Man får heller se på det sånn at Doherty, med assisten borte mot Everton i forrige runde, har levert både mål og målgivende i sine to siste kamper. Her er det store muligheter for både clean sheet- og målpoeng fra iren.

Aymeric Laporte – 5,9 – Manchester City (Chelsea, H)

Franskmannen ble forrige runde den spilleren med mest poeng da han leverte både clean-sheet, mål, assist og tre bonuspoeng noe som resulterte i 20 poeng for de som var så heldige ha han på laget sitt. Med en slik form kan man umulig unngå Manchester Citys foreløpige nye venstreback. Med tanke på hvordan Chelsea fremsto på Etihad i fjor og hvilken flyt Pep Guardiolas menn er i etter nyttår ser Laporte (igjen) ut som en must-have.

Victor Lindelöf – 5,0 – Manchester United (Fulham, B)

Hvem skulle trodd etter Manchester Uniteds bortekamp mot Huddersfield i fjor at svenske Lindelöf kunne spille så godt som han gjør nå? Han ble nominert til månedens spiller i januar, og det er ikke uten grunn. I tillegg har han på sine to siste kamper plukket 17 poeng der 4 av de har vært bonuspoeng. Hvilket Fulham vi får se tidlig lørdag er umulig å si, men et United i god form har nok notert i blokka si i forveien at dette skal bli tre poeng.

Sead Kolasinac – 5-0 – Arsenal (Huddersfield, B)

Mannen som på papir alltid ser ut som et godt Fantasy-alternativ, men som alltid skuffer skal få sjansen på ny. Arsenal er så tynne i de bakre rekker at Kolasinac nok har klippekort på venstrebacken for tiden, siden Nacho Monreal må spille midtstopper. Huddersfield som såvidt scorer over et halvt mål i snitt per hjemmekamp i år har ikke vært et fyrverkeri offensivt, noe et hevngjerrig Arsenal kommer til å utnytte. I tillegg finnes alltid muligheten for at bosnieren plukker med seg et målpoeng eller to.

 

Midtbane:

Mohammed Salah – 13,6 – Liverpool (Bournemouth, H)

En mann som er umulig å unngå hver eneste runde fordi han kan score mot hvem som helst. Etter to runder hvor Mohammed Salah ikke har levert målpoeng, ville det vært svært overraskende om det tallet økte til tre. Med 6 mål og 3 assist på de forrige seks kampene og et hat-trick borte mot Bournemouth i høst, ligger alt til rette for poengfangst for egypteren.

Heung-Min Son – 8,8 – Tottenham (Leicester, H)

Tottenhams redningsmann mens Harry Kane fortsatt er skadet burde være fast inventar hos de fleste på dette tidspunktet. Hvis det fortsatt er noen der ute som ikke har sør-koreaneren på laget sitt, så burde 10 mål og 7 målgivende så langt i sesongen friste nok. Om ikke det er nok, kan det også nevnes at han har scoret i de to siste kampene samtidig som han har plukket med seg 5 bonuspoeng. Leicester har ikke holdt nullen på fire kamper, og det blir neppe fem.

Joao Moutinho – 5,3 – Wolverhampton (Newcastle, H)

Én av de heteste spillerne i Premier League for tiden. Har på de tre siste kampene levert fem målgivende og 27 poeng, der fem av disse har vært bonuspoeng. Portugiseren spiller for tiden på et nivå som var vanskelig å se for seg da han kom til Wolverhampton, men så feil kan man ta. I tillegg er prisen hans på 5,3 utrolig forlokkende, og om du ikke allerede sitter med tre Wolves-spillere før deres fine program fremover burde Moutinho sterkt vurderes.

Sadio Mané – 9,5 – Liverpool (Bournemouth, H)

Denne uken dobler vi på Liverpool på midtbanen. Sadio Mané har i de tre siste kampene for Liverpool levert tre mål. Spesielt i de to siste kampene, hvor begge endte 1-1 etter at rødtrøyene fra Merseyside har rotet vekk en ledelse og Mohammed Salah har slitt med å score, har senegaleseren stått frem. Bournemouth slipper inn over mye mål på bortebane, så å stå med både Mané og Salah denne runden kan vise seg å være et godt trekk.

 

Angrep:

Alexandre Lacazette – 9,3 – Arsenal (Huddersfield, B)

Siden Pierre-Emerick Aubameyang er usikker foran denne kampen, er Alexandre Lacazette er godt alternativ. Lacazette har startet de fem siste Premier League-kampene for Arsenal, noe som har resultert i tre mål. Franskmannen står så langt i sesongen med 9 mål og 8 målgivende, så borte mot ligaens desidert dårligste hjemmelag lover dette godt.

Marcus Rashford – 7,8 – Manchester United (Fulham, B)

Månedens spiller i januar! Marcus Rashford har siden Ole Gunnar Solskjær tok over plutselig blitt et must på Fantasy med 6 mål, 2 målgivende og 10 bonuspoeng på de åtte siste kampene. Romelu Lukaku har i den siste tiden måttet finne seg i å starte kamper på benken, selv når han er skadefri. Et Fulham som i snitt slipper inn over 2 mål hver hjemmekamp skal nok slite med å holde nullen når Rashford kommer på besøk lørdag.

 

Rundens kaptein:

Mohammed Salah – Valget stod mellom Mohammed Salah og Sadio Mané, men ender til slutt på egypteren. Ikke at Mané er et mye dårligere valg, men Liverpool trenger en seier og Salah scoret hat-trick borte mot samme lag i høst. Er det noen som kan få Liverpool på riktig vei igjen med tanke på ligagull, er det fjorårets sensasjon.

Rundends billigspiller:

Glenn Murray – Mannen som aldri slutter å score. Til prisen på 6,3 fortsetter Glenn Murray å være et godt billigalternativ på topp om man ikke helt vet hvem man skal ha der. Brighton møter Burnley hjemme. Burnley har slitt med å gjenskape den defensive suksessen de hadde i fjor, og må derfor passe seg ekstra godt for ringreven Murray.

Rundens differensial (Valgt av maks 7.5%):

Joshua King (5,5%) – Bournemouth har vært et morsomt lag å følge så langt i sesongen siden det alltid blir mye mål når de spiller. Hvilken vei målene kommer varierer stort, men de har sett veldig effektive ut foran mål denne sesongen. Med Callum Wilson fortsatt skadet og tre mål i de siste tre kampene kan Joshua King lage trøbbel for Virgil van Dijk i Liverpool-forsvaret. I tillegg koster nordmannen bare 6,4.

Rundens donk (Valgt av minst 15%):

Marcos Alonso (31,8%) – Årets skuffelse så langt? Med 7 mål og 2 målgivende forrige sesong har de som har hatt Marcos Alonso ventet og ventet på at han skal begynne å score mål igjen. Det verste er at spanjolen heller ikke leverer målgivende lenger. Selv om han har 7 målgivende så langt i sesongen, kom alle disse i løpet av de 11 første serierundene. At denne trenden skal snu borte mot Manchester City ser heller ikke veldig sannsynlig ut.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

24 år, journalistikkstudent.

Legg igjen en kommentar