I denne artikkelen oppsummerer vi den 26. runden i Fantasy Premier League.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Hva kan tallene fortelle oss fra runden som gikk, og har vi kanskje observert noe man ikke kan hente ut fra statistikkene?

Flest poeng:

  1. Sterling – 18
  2. Aguero – 17
  3. Pogba – 16

 

Rundens overraskelse:
Dette kan ikke bli annet enn Manchester City. At de skulle slå Chelsea hjemme var nok mange forberedt på, men at det skulle bli en så enorm overkjøring hadde nok ingen sett for seg. Agüero fortsetter formen, Sterling våkner til liv igjen og nullen holder de også. City har fortsatt øynene festet på ligatittelen og vil nok prestere svært godt fremover.

Rundens skuffelse:
Rundens skuffelse må bli Brighton. Mange hadde nok sett for seg å speide etter defensive Brighton-spillere til deres svært grønne kampprogram fra GW28. Brighton har blitt kjent for å være svært solide på hjemmebane, både fremover, bakover og med tanke på poengfangst – denne kampen ble i så måte en stor skuffelse. 3 baklengs mot Burnley er alt annet enn betryggende, selv om Duffy viser sine offensive styrker med et mål. Mange tenker seg nok om to ganger før de kaster på Duffy, Dunk eller Ryan nå.

 

Prisøkning (utvalgte):
Mané – 9.5 -> 9.6
Agüero – 11.4 -> 11.5
Pogba – 8.3 -> 8.4
Boruc – 3.9 -> 4.0
Son – 8.8 -> 8.9
Jiménez – 6.7 -> 6.8
Doherty – 5.3 -> 5.4

Prisnedgang (utvalgte):
Aubameyang – 11.2 -> 11.1
Hazard – 10.9 -> 10.8
Sané – 9.6 -> 9.5

 

Underliggende stats (utvalgte):

  • Agüero leverer nok en strålende hjemmekamp. I tillegg til sine 3 mål har han flest store sjanser (4), best xG (2.6), nest flest skudd (6) og flest skudd på mål (3).
  • Groß har flest innlegg (13) og involveringer i feltet (15). Det ser fortsatt bra ut på tallene, men det blir ikke veldig mye poeng foreløpig. En å se opp for når Brighton får sitt gode program fra GW28.
  • Leicester er et annet lag som får et svært godt program fremover. Maddison leverer flest forsøk på assist denne runden (7) – kan han finne tilbake til formen fra starten av sesongen?

 

Lærdom fra helga:

  • Chelsea er virkelig ute og kjører om dagen. Storseieren mot Huddersfield sist kan vise seg å skyldes at de nettopp møtte Huddersfield. En målforskjell på 0-12 på de tre siste kampene, utenom nevnte seier, taler for seg.
  • Spurs fortsetter å vinne kamper de ikke er ekstremt overbevisende i, og det med flere viktige spillere på skadelisten. Når de nå snart har spillere tilbake fra skade skal ikke Liverpool og Manchester City ha mange feilskjærene før vi har et tredje lag med i tittelkampen.
  • Og når vi snakker om City er det virkelig et lag som gir full gass om dagen. 6-0 mot Chelsea viser at de virkelig mener alvor. Samtidig blir det spennende å se hvordan de løser å fortsatt kjempe på 4 fronter.
Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar