Dersom du allerede er en stor fan og fast spiller av fantasy fotballspill, som Fantasy Premier League eller Fantasy Eliteserien, kan du nå utvide spillergleden med det nye spillet fra ESPN. De har nå kommet med et globalt fantasy fotballspill.

Spillet er tilgjengelig for smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner, og tilfører enda en mulighet i rekken av fantasy fotballspill. Her er ikke spillet kun konsentrert om én liga, men du kan følge flere profesjonelle ligaer samtidig.

Ved lansering inkluderer spillet den spanske La Liga, det europeiske mesterskapet Champions League, Mexicos Liga MX og britiske Premier League, men det er planlagt å utvide horisonten over tid.

I dette spillet er det mulig å bli med i en liga når som helst. Selv om sesongen har begynt, kan du fortsatt lage en brukerkonto og skape ditt eget lag, selv midt i sesongen. Din sesong begynner altså når du selv vil at den skal begynne.

Du har mulighet til å spille mot venner og bekjente, eller bli med i en lokal liga for å konkurrere mot andre fans i ditt nærområde. Du får tilgang til analyser, omfattende nyheter og andre verktøy som hjelper deg mot seire og suksess! Dette kan du også finne på Unibet.

Laget ditt vil bestå av til sammen 8 spillere. Det vil være to angrepsspillere, tre midtbanespillere, to forsvarsspillere og en keeper. For spillerne ute på banen vil det være mulig å hente poeng på totalt 15 forskjellige måter.

Mål og assisterende målgivende pasninger vil selvfølgelig gi poeng. Men man kan også hente poeng fra blant annet skudd på mål, hvor mange sjanser man skaper og taklinger. Keepere har derimot 11 ulike måter å hente poeng på, hvorav 9 av dem handler om prestasjoner fra posisjonen som keeper.

Hver eneste uke skal du velge én kaptein blant de 8 spillerne du har på banen. Denne spilleren vil samle dobbelt så mange poeng for hver prestasjon. Du velger også laget ditt for hver uke. Du kan da bestemme selv om du velger helt nye spillere eller om du holder deg til de du hadde fra sist gang.

Det er på mange måter her spillet skiller seg fra det velkjente Fantasy Premier League. Fordi du kan velge nye spillere hver uke, er du ikke bundet til et budsjett eller overganger. Spillet i seg selv følger altså ikke ligaene på samme måte som ved mange andre fantasy fotballspill, selv om poengscoren blir beregnet ut fra spillernes prestasjoner fra den virkelige verden.

I tillegg spiller man også direkte mot et av de andre lagene i den virtuelle ligaen du er med i. Slik blir det ekstra interessant og spennende. Som det er i vanlig fotball, får du tre poeng for seier og et poeng ved uavgjort.

ESPN har altså lansert et fantasy fotballspill som tar virtuell fotballspilling til et nytt nivå. Ikke bare får du ekstra glede og utbytte av å følge med på fotball fra den virkelig verden, men du kan også leke deg som manager og “spille direkte” mot dine venner.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar