Fantasy fotball er populært som aldri før. Det gir vanlige folk en mulighet til å prøve seg som manager ved å bruke ekte resultater fra den virkelige fotballverdenen. Folk konkurrerer mot venner, familie, kolleger og andre mennesker verden over.

Det er ikke rart det engasjerer. Det står som regel ikke på engasjementet, men det er ikke alltid man får de resultatene man har håpet på. Her gir vi deg derfor fem eksperttips for hvordan du kan oppnå suksess i fantasy fotball.

  1. Planlegg formasjonen og spillerne

Det er viktig å planlegge spillet sitt nøye for å oppnå suksess. Dette går ut på at du setter opp en formasjon ut fra hvilke spillere du har på banen. Eller motsatt, at du velger spillere fra stallen i forhold til hvilken formasjon du vil spille med.

Du kan for eksempel velge en 3-5-2 formasjon som gir mer rom for å hente poeng for midtbanepillere, dersom du har mange gode midtbanespillere på laget ditt. Det som er viktig er at du tenker over hvilken formasjon som kan gi deg mest poeng i hver runde med tanke på hvilke spillere du har på laget.

 

  1. Gjør research også utenfor ligaen

Før en sesong begynner har det som regel vært mesterskap eller annet å følge med på. Ved å sjekke hvilke spillere som har spilt om sommeren, kan du få en god pekepinn på hvem som er i god form for den kommende sesongen. Når det er pause i sesongen om sommeren, har du heldigvis https://www.storspiller.com.

 

  1. Vær taktisk med budsjettet

For å virkelig gjøre det bra gjelder det å ikke bare hente inn de spillerne man personlig liker aller best, men å gjøre taktiske kjøp som vil lønne seg totalt sett. Ikke bruk opp hele budsjettet på 100 millioner på stjernespillere, dersom resten av laget blir dårlig. Én spiller alene vil ikke føre til seier.

Et lurt tips er å følge med på spillerne fra lag som nettopp har rykket opp til toppnivået. På disse lagene er spillerne som regel betraktelig mye billigere, men de være spesielt gode på en ting.

  1. Prøv å tenke frem i tid

For å gjøre det bra i fantasy fotball bør du planlegge fremover i tid. Dersom du for eksempel har spillere fra lag som skal være med i krevende mesterskaper, kan det hende at disse spillerne vil prestere dårligere i ligaen enn de vanligvis gjør.

Spillerne kan bli mer slitne, samtidig som lagene kanskje prioriterer mesterskapene fremfor ligaen. Sjekk derfor hvor mange kamper lagene har fremover og hvem de skal spille mot.

 

  1. Tenk på hvilke spiller du har på benken

Det vil være taktisk lurt å ha sterke innbyttere. Dette gjelder både for spillerne ute på banen og keeperen. Du kan for eksempel velge å kjøpe to keepere som begge er middels gode og bytte på hvem du har på banen jevnlig, men det er også mulig å ha én veldig god keeper og én som reserve, men som er mindre god.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar