Stoke – den amerikanske klubben?

Juan Agudelo blir trolig Stoke-spiller fra januar. (Foto: Digitalsport)

Stoke City er i ferd med å bli tilnærmet amerikanske, etter at klubben nå skal ha signert sin fjerde spiller fra USA.

I følge den svært velinformerte journalisten Ives Galarcep har Premier League-klubben Stoke City signert en kontrakt med New England Revolutions spiss Juan Agudelo. Foreløpig har verken den engelske klubben eller Agudelos klubb bekreftet nyheten, i følge Major League Soccers offisielle nettsider.

Agudelos kontrakt går ut i desember, og det er ventet at 20-åringen, med 17 landskamper for USA, slutter seg til Mark Hughes’ menn i januar. Samtidig skal britene ønske Agudelos tjenester tidligere, og i følge Soccer By Ives skal de være i forhandlinger om å kjøpe ham ut av kontrakten med MLS. Spissen har tidligere vært i søkelyset til Celtic, og var på treningsopphold hos de skotske seriemesterne i vinter, men klarte ikke å imponere nok til å sikre seg en kontrakt. Han har også prøvespilt for Stuttgart og Liverpool tidligere.

Fra før har Stoke Geoff Cameron, Maurice Edu og Brek Shea i stallen, og Agudelo blir dermed den fjerde spilleren fra USA i den stripete trøya. Verken Shea eller Edu har så langt imponert for «Potters», og sistnevnte var utleid til tyrkiske Bursaspor i siste halvdel av sesongen.

Agudelo regnes som ett av de store spisstalentene i USA, men har slitt de siste to årene. Han startet karrieren i MLS i New York Red Bulls, der han spilte stort sett fast. Foran fjorårssesongen ble han byttet med Heath Pearce og dro tvers over USA til Los Angeles-baserte Chivas USA. California-laget er regnet som ett av de dårligste lagene i ligaen, og Agudelo slet sammen med resten av laget. Foran denne sesongen signerte han med New England Revolution. Han startet bra, med tre mål på fem kamper, men har de siste månedene slitt med en kneskade.