"
Siste nytt fra:        Norge        England        Spania        Italia        Tyskland      Europa      Amerika      Asia   UEFA      Internasjonalt      Futsal

Ti år gammel ire forlenger med Barca

Bare fremtiden vil vise om ti år gamle Zak Gilsenan får løpe ut på gresset på Camp Nou. (Foto: Digitalsport)

    Pål Hægland
    Tips meg    @Phaegland
Publisert 17.07.2013 10:38


Den spanske giganten Barcelona har forlenget med ti år gamle Zak Gilsenan fra Irland.

De store klubbene saumfarer stadig verdensdelene i jakten på den neste mulige superstjernen. Barcelona er intet unntak, og i fjor hentet de da ni år gamle Zak Gilsenan til Spania. Unggutten har imponert så mye at katalanerne nå ønsker å beholde ham i ytterligere to år, melder nettstedet Back Page Football.

Gilsenan er beskrevet som et talent utenom det vanlige, og mange har sammenlignet ham med Barcelona-stjernen Lionel Messi. Slike sammenligninger er umulige å komme unna når klubber som Barcelona henter så unge spillere. Likevel har Gilsenan imponert i løpet av sitt første år i klubben, og var kaptein på ungdomslaget. Nå bærer det til talentakademiet FCBE Scola, der nevnte Messi gikk gradene i sin tid.

– Jeg vet at Zak er ung, men barn er som svamper i den alderen. Folk sier vi er gale, men i Barcelona vil han lære de aller beste fotballteknikkene. Alt vi kan gjøre er å se hvordan det går, sa guttens far, Stephen, til Irish Daily Mail, da sønnen ble hentet til klubben i 2012.

Tiåringen ble oppdaget da han spilte fotball i Australia, og det skal ha vært Tottenham som først ønsket å hente ham. Likevel trakk Barcelona det lengste strået, og nå gjenstår det å se om gutten kan leve opp til forventningene som stilles til ham.