Ti år gammel ire forlenger med Barca

Bare fremtiden vil vise om ti år gamle Zak Gilsenan får løpe ut på gresset på Camp Nou. (Foto: Digitalsport)

Den spanske giganten Barcelona har forlenget med ti år gamle Zak Gilsenan fra Irland.

De store klubbene saumfarer stadig verdensdelene i jakten på den neste mulige superstjernen. Barcelona er intet unntak, og i fjor hentet de da ni år gamle Zak Gilsenan til Spania. Unggutten har imponert så mye at katalanerne nå ønsker å beholde ham i ytterligere to år, melder nettstedet Back Page Football.

Gilsenan er beskrevet som et talent utenom det vanlige, og mange har sammenlignet ham med Barcelona-stjernen Lionel Messi. Slike sammenligninger er umulige å komme unna når klubber som Barcelona henter så unge spillere. Likevel har Gilsenan imponert i løpet av sitt første år i klubben, og var kaptein på ungdomslaget. Nå bærer det til talentakademiet FCBE Scola, der nevnte Messi gikk gradene i sin tid.

– Jeg vet at Zak er ung, men barn er som svamper i den alderen. Folk sier vi er gale, men i Barcelona vil han lære de aller beste fotballteknikkene. Alt vi kan gjøre er å se hvordan det går, sa guttens far, Stephen, til Irish Daily Mail, da sønnen ble hentet til klubben i 2012.

Tiåringen ble oppdaget da han spilte fotball i Australia, og det skal ha vært Tottenham som først ønsket å hente ham. Likevel trakk Barcelona det lengste strået, og nå gjenstår det å se om gutten kan leve opp til forventningene som stilles til ham.